Norvég alternatív fűtés

A magazinban gyakran megjelenő norvég alternatív fűtést ezúttal „élőben”, működés közben ismerhetjük meg, egy Ürömön újonnan épült családi házon keresztül. Az egyszintes, 110 négyzetméteres, modern ház hőszigetelése kiemelkedően jó, ezért tulajdonosa nem is gondolkodott hagyományos rendszerben.

norvegalternativfutes 720

A fűtési megoldás kiválasztása során a hőszivattyútól a pelleten át a vegyes tüzelésű kazánon keresztül minden lehetőséget feltérképeztünk – mondja Péter, a tulajdonos –, míg végül egy gépészetileg sokkal könnyebben kivitelezhető változatot, az elektromos fűtést és fatüzelést választottuk – nagy megelégedésünkre. Hiszen a 19. század a szénről, a 20. század az olajról, míg a 21. század reménye szerint a megújuló energiákról szól majd. Tervbe vettük a napelemrendszer kiépítését is, amely képes lesz majd a teljes elektromos fogyasztást megtermelni, de előtte megvárjuk, hogy a kandallóval való kiegészítés miként csökkenti az éves elektromos fogyasztást. Mivel olvastuk, hogy ez a fűtéskombináció a hideg Norvégiában megállta a helyét, arra gondoltuk, a mi éghajlati viszonyaink között bizonyára nekünk is megfelelő lesz. Így esett a választás a MANI Magyar-Norvég Kft. által kínált fűtéskombinációra, vagyis a NOBO elektromos fűtésrendszerre és a Jøtul öntöttvas kandalló kombinációjára. A cég üzletének felkeresése után már biztosak voltunk, hogy szakértő kezekbe kerültünk, mert látva a választékot és a vezérlési lehetőségeket, rögtön jó benyomást szereztünk.

A házunkban minden helyiségben NOBO fűtőpanelek szolgáltatják a fűtést, amelyet az Eco Hub rádiófrekvenciás központi vezérlővel pontosan be tudunk szabályozni, mikor, melyik helyiségben hány fok legyen. A vezérlést egyszerűen az okostelefonról tudjuk megoldani, amely nemcsak kényelmes, de rendkívül hatékony is, mivel távolról is hozzáigazíthatjuk a fűtést az életvitelünkhöz.

A Jøtul C24-es kandallót a nappaliban helyeztük el, úgy, hogy jó rálátásunk legyen mindenhonnan, hisz már a látványa is örömmel tölt el bennünket. A kandalló hőleadása önmagáért beszél, használatakor az elektromos fűtésnek be sem kell kapcsolnia, és a kandallóval akár egész éjszakán át fűthetünk. A kandallót a cég ajánlására egy légtechnikai elosztóval szereltük fel, amely a fűtőteljesítményt az egész házban érezhetővé teszi. Mindezt a padláson keresztül hőszigetelt csövezetékkel építették ki, biztosítva három szoba közvetlen fűtését is. Ezáltal a kandalló nemcsak kiegészítő, hanem valóban az egész lakás fűtésére képes rásegíteni.
Ha figyelembe vesszük a beruházási, karbantartási és üzemeltetési költségeket, bizton állíthatom, hogy jó döntést hoztunk.

A cikkben bemutatott NOBO elektromos fűtőpaneleket és Jøtul öntöttvas kandallókat, kályhákat forgalmazza:

mani logo

MANI Magyar-Norvég Kft.
1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 81.
Tel.:1/363 3058
www.mani.huwww.nobo.huwww.jotul.hu

jotul logo               nobo logo


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop