Júniusban újra startol az Otthonfelújítási támogatás!

2024-ben az otthonfelújítási támogatások fókuszába kerültek az 1990 előtt épült családi házak, amelyek tulajdonosai összesen 6 millió forintos támogatásban részesülhetnek. Ennek a támogatásnak a célja a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a használatimelegvíz-rendszer korszerűsítése, valamint a fűtésrendszer (gázkazáncsere és a hozzá kapcsolódó kéménybélelés) modernizálása. Kiemelkedő fontossággal bír ezen felújítási munkák közül a hőszigetelés korszerűsítése.

Ravatherm hőszigetelés

A hőszigetelés nemcsak a kényelmes belső hőmérsékletet biztosítja, hanem hosszú távon jelentős energiamegtakarítást is eredményez. Egy jól szigetelt otthon kevesebb energiát igényel fűtésre és hűtésre, ezáltal csökkentve a rezsiköltségeket. Emellett hozzájárul a külső zajok csökkentéséhez és az épület élettartamának növeléséhez, megvédve azt az időjárás okozta károsodásoktól, az értéknövelésről nem is beszélve.
Ha még nincs hőszigetelés a házon, akkor mindenképpen a homlokzat, és a födém/tető hőszigetelésével érdemes kezdeni.

Ravatherm hőszigetelés

A RAVATHERM XPS 300 WB termék speciális érdesített felületének köszönhetően könnyen vakolható, nagy nyomószilárdságának és elhanyagolható nedvességfelvételének hála kiválóan alkalmas az épületlábazat hőszigetelésére. Mivel az épület lábazatát kiemelt nedvesség- és mechanikai hatások érik, ezért erre a területre csak olyan hőszigetelés alkalmazható, ami ennek ellenáll.
A RAVATHERM XPS 300 WB kiválóan alkalmas az épületlábazati igénybevételekre, hőszigetelő képességét pedig hosszútávon megőrzi.
Általános probléma, hogy padló a homlokzati falak mentén hideget sugároz, rosszabb esetben penész is kialakulhat a csatlakozás mentén, az épületlábazat hőszigetelésével viszont ez elkerülhető. A homlokzati felújítás során a lábazat hőszigetelése a homlokzati hőszigeteléssel mindenképpen együtt kell, hogy készüljön!
A legfrissebb energetikai követelmény eléréséhez és az épület hosszú távú, hatékony működéséhez felújítás esetén minimum 14 cm hőszigetelést kell beépítenünk!

Talajon fekvő padló alatt vagy padlásfödémre fektetve a RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés alkalmazási ajánlott, ugyanis ezeken a szerkezeteken keresztül is számottevő hőmennyiség távozhat fűtési időszakban.
Hőszigeteletlen padló esetében gyakran fordul elő főleg fűtési időszakban, hogy járófelület kellemetlen hideg érzetet ad. A RAVATHERM XPS 300 SL zártcellás polisztirolhab hőszigetelés nagyban hozzájárul az épület belső komfortjához és az szerkezetek állagvédelméhez. További előnye ezenkívül, hogy padlófűtés kialakítása esetén, a beépített hőszigetelés növeli annak hatékonyságát.

Ha korábban már hőszigetelés történt a házon, akkor nem feltétlenül szükséges azt lebontani, lehetőség a vastagság növelésére utólag is! Így a hőszigetelési teljesítmény növelését elérhetjük anélkül, hogy az előző réteget eltávolítanánk, ezzel akár több millió forintot megtakarítva!

A témát illetően a Milyen vastag legyen az XPS hőszigetelés? cikkünket ajánljuk!

Ha többet szeretne megtudni a hőszigetelésről, látogasson el honlapunkra, olvassa el cikksorozatunkat, melyben konkrét tanácsokkal látjuk el!

Ravago Building Solutions Hungary Kft.
RAVATHERM hőszigetelések


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop