Történjen meg mielőbb az otthon automatizálás!

A modern kor emberének az igényei egyre magasabbak. Mindannyian szeretnék biztonságban, kényelmesen élni, és a lehető legkevesebb felesleges házimunkát végezni. Ehhez azonban szükség lesz némi fejlesztésre, amit az otthon automatizálás biztosíthat.

Távolról a kényelem jegyében
Az állandó rohanás, hogy időben beérjünk a munkahelyre, gyakran szül feszültséget, ezért szerencsés, ha utólag is könnyedén leellenőrizhetjük, hogy mindent el-, illetve bezártunk-e. A téli és nyári időszakban távolról a lakás hőmérsékletét akár helyiségenként személyre szabhatjuk, hiszen a fűtés, a légkondicionálás, sőt, még az árnyékolás is automatikusan vezérelhető. Ez előre, különböző idősávokra beállított programmal vagy akár okoshőmérővel és fénymérővel az aktuális időjárásnak megfelelően is szabályozható. Az úgynevezett geo fencing szolgáltatás révén folyamatosan nyomon követhető a tartózkodási pont, így amikor például elindulunk hazafelé a munkahelyről, a fűtés beindul, hogy kellemes hőmérséklet fogadjon bennünket, mire hazaérünk. Közelebb érve a lakáshoz a garázskapu magától kinyílik, és ha besötétedett, a lámpák is felkapcsolnak az akadálytalan bejutás érdekében. Így tud az otthon automatizálás révén otthonunk szó szerint tárt kapukkal várni.

Biztonságot nyújtó otthon automatizálás
Több olyan biztonságtechnikai megoldás létezik, amelyek egy automatizált ingatlanban megjelenhetnek. A kamerák, a mozgás-, nyitás-, szénmonoxid- és füstérzékelők mind arra szolgálnak, hogy az életet és az anyagi értékeket óvják meg. Ha bármi baj van, a telefonos applikáción keresztül azonnal értesítés érkezik. Az otthon automatizálás révén a különféle megoldások egymásra épülnek, és így fokozzák a hatást. Ha például jelez a mozgásérzékelő, azonnal bekapcsolhat a kamera, a riasztó, és a rendőrséget/őrző-védő szolgáltatót is értesíti a beállítások függvényében. A szénmonoxid-koncentráció megugrása esetén a szellőztetés azonnal megindul a komolyabb balesetek elkerülése érdekében. Az otthon automatizálás természetesen az eddigieknél is jóval több lehetőséget kínál, de már így is belátható, hogy minden tekintetben jó befektetés.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop