Tetőtéri védelem hőség és rovarok ellen

Ne csak pár hónapra tervezzünk!
Az okosnál is okosabb napelem – Jinko Maxim
Városi legenda a lélegző fal

A tetőtér felmelegedése nyáron nemcsak az ablakokon múlik, hanem a teljes tetőszerkezet megfelelő szigetelésén, de mi is sokat tehetünk, akár hétköznapi eszközökkel annak érdekében, hogy életterünk minél kevésbé melegedjen fel. És persze a hőségen túl védekeznünk kell a fényre berepülő rovarok ellen is Nézzük, mit tehetünk!

sötétítési megoldások a Rotoval

Tetőtéri ablakainkat górcső alá véve melyek a legelérhetőbb, mégis hatékony opciók a kellemes nyári éjszakák és nappalok biztosításához? Ahhoz, hogy a megfelelő eszközöket, kiegészítőket megtaláljuk, érdemes általánosságban áttekinteni néhány fogalmat és funkciót, főként, ha költséghatékony megoldásban szükséges gondolkodunk. A forróság lakáson kívül tartására a külső blokkolók a legalkalmasabbak, mint a redőnyök és külső hővédő rolók, ám beruházásként ezek a drágábbak közé számítanak, így beszéljünk most azokról az olcsóbb belső rendszerekről, amelyek mégis segíthetnek a nyári problémák leküzdésében. Az árnyékolásra és a fényzárásra találták ki a belső rolókat és reluxákat, amelyek a külső sugarakat ugyan nem képesek nagyobb mértékben megszűrni (erre a külső, ablaküveg fölé helyezett kiegészítők alkalmasabbak), de segíthetnek a fény és meleg szabályozásában, főként valamely külső megoldással kombinálva. Vegyük sorra, miért is alkalmasak beltéri szerepre?

Belső fénygátló-variációk

A beltéri kiegészítőknek elsősorban a fény szabályozásában van szerepük, de azon túl, hogy hatékonyak a fény teljes elzárásában, stílusban is remekül szinkronba kerülnek otthonunk belső tereivel. A Roto rendkívül széles választékából nem nehéz a választás: az alaptól a kicsit extrémebb, erősebb színekig elérhető pliszéanyagú harmonikarolói a legköltséghatékonyabb opciók egyike, ugyanakkor kellemes hangulati és dizájnelemként is szolgálnak tetőtereinkben.

Standard árnyékolók

Tetőablakok esetén a Roto szintén kínál olyan belső rolót, amely sokat segít a fények kontrollálásában: ilyen például a standard roló, amely rendkívül egyszerűen felhelyezhető, ám anyaga fényáteresztő, így annak mértékét csak kis mértékben képes szabályozni. Maga a szerkezet is kényelmesen kezelhető: ez a típusú árnyékoló 3 különböző állásban rögzíthető, ha pedig olyan tetőablakra szereljük, ami nehezebben elérhető, teleszkópos bottal is egyszerűen működtethető. Amennyiben egy fokkal igényesebb, elegáns kivitelre van igényünk, úgy a Roto-nál választhatjuk az exkluzív vonalú rolórendszert, amelynek több magasságbeli rögzítési opciója is létezik, továbbá elérhető elektromos verzióban vagy akár „smart home ready” funkcióval bővítve. Ez utóbbi segítségével könnyen integrálható okosotthon-rendszerbe.
Szintén gyors és egyszerű megoldási lehetőségként választható a reluxa. A Roto lamellás árnyékolója tekerőgombbal állítható, amellyel nemcsak a fényerősséget tudjuk változtatni, de a belátási szög is módosítható. A Roto reluxái nedvességállóak, ezért alkalmazhatók kifejezetten párásodásra hajlamos helyiségekben, mint a fürdőszoba vagy a konyha.

További sötétítési megoldások a Roto-val

Nézzük meg annak a lehetőségeit is, amikor kifejezetten sötétítési céllal keresünk valamilyen megoldást – például, ha munkahelyi beosztásunk miatt csak a nappali órákban van alkalmunk aludni, vagy ha egy irodai prezentáció projektoros vetítése miatt szükséges fénymentes helyiséget biztosítani. A Roto pontosan ezt a szempontot tartotta első helyen a fényzáró rolók kialakításánál. A szintén tetszőleges magasságban rögzíthető rendszer vezetősínénének és fényzáró bevonatának köszönhetően hatékony sötétítést biztosít, szintén egyszerű kezelhetőséggel.

Nyári éjszakák, problémamentesen

Mindannyian ismerjük a szúnyoghálókat. Mitől mások ezen a téren is a Roto tetőablak specifikus megoldásai? A Roto-nál a hálót a káva belső oldalán rögzítik, így ennek mélységét kihasználva történik az ablak mozgatása, így ennek köszönhetően akár a felső harmadban nyíló ablakmodellnél sem probléma az ablak teljes nyitása. Amikor pedig napközben is szükséges a szúnyogháló használata, jó hír, hogy a Roto ún. „Transpatec” anyaga 40 százalékkal jobb légáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik hagyományos társaival szemben, továbbá vékony szálainak köszönhetően szinte észrevehetetlen.

Bővebben itt a Roto nyárbiztos megoldásairól: Belső kiegészítők: fény elleni védelem stílusos megoldásokkal | Roto (rototetoablak.hu)

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop