Miért jó a szőnyeg a konyhában?

Átadták a 15. Média Építészeti Díját
IDdesign-élmény, virágok között
Legyen olyan, mint új korában!

Szőnyeg a konyhában? Az első dolog, ami eszünkbe jut, a piszok, a morzsák, amelyektől nehéz megszabadulni, a kávé- és gyümölcsfoltok – és ki tudja még mi más! De tényleg így kell ennek lennie? Nem feltétlenül. Egy szőnyeg tökéletesen beválhat a konyhában – feltéve, hogy megfelelően ápolják, és a választásunk valóban praktikus darabra esik.

szőnyeg a konyhában

Konyhapadlót általában a hidegburkolatok közül választunk, amelyek nyáron kellemesen hűtik a talpat, no de mi van télen…? Nem mindenki szeret papucsot hordani, és ilyenkor jól jön a segítség, a szőnyeg: felmelegíti a lábat, kellemessé teszi a pultnál való ácsorgást. A megfelelő konyhai szőnyeg nagyon praktikus is, ellentétben azzal, amit folyamatosan hallunk, hogy rossz megoldás, a padlóburkolat itt szennyeződik a leggyorsabban, ergo a szőnyeget sem lehet tisztántartani, miközben teljesen más a helyzet. Ha morzsa kerül a szőnyegre, csak rázzuk ki (udvar híján akár a fürdőkád felett), nem kell azonnal porszívót vagy felmosót előhúzni, a nedves foltokat pedig elegendő azonnal letörölni egy kis mosószeres ruhával vagy szivaccsal.

Az utolsó, ám az egyik legfontosabb szempont, amely a konyhai szőnyeg mellett szól, hogy rendkívül stílusos, szokatlan módja a dekorációnak! Vizuálisan melegebbé teszik a szobát, kellemes hangulatot kölcsönöz, így a konyha szép, divatos és érdekes lesz, pontosan úgy, ahogy a ház legfontosabb helyiségének ki kell néznie!

Milyen szőnyeget válasszunk a konyhába?

A konyhai szőnyeg kiválasztásakor a következőkre ügyeljünk:

  • Méret – ideális esetben a szőnyeg kicsi és könnyű, hogy szükség esetén könnyedén kirázható legyen.
  • Anyag – vannak olyan speciális szőnyegek, amelyeket magasabb páratartalmú helyiségekhez terveztek, valamint amelyek könnyen moshatók mosógépben. Higiéniai okokból a konyhában lévő szőnyeg ne legyen hosszú szálú, mert minden szennyeződés nehezebben tisztítható.
  • Minta – minél mintásabb egy szőnyeg, annál kevesebb dolog látszik meg rajta! Jelenleg a „perzsamintás” motívumokkal és színekkel teli szőnyegek a leginkább közkedveltek, ezeken kevésbé látszanak meg a szennyeződések (természetesen ez nem mentesít a szőnyeg tisztításának szükségessége alól), így nem idegesít bennünket minden apró morzsa.

A konyhai szőnyeg tehát tökéletes megoldáspraktikus és elegáns, mindenképpen érdemes fontolóra venni: optikailag csökkenti a teret, ennek köszönhetően a tágas konyha még hangulatosabbá válik.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop