Mediterrán nyitottság

A hagyatéki eljárásról
Mi is a hőszivattyú?
Gyerekbarát, kreatív terek

Egy karnyújtásnyira a város kedvelt turisztikai látnivalóitól, ez a természetes fényben úszó, modern berendezésű barcelonai családi ház eleganciájával, színeinek harmóniájával és időtlen enteriőrjeivel minden otthonteremtő számára példaértékű, maga a mediterrán nyitottság.

Családi ház eleganciával

A mediterrán, spanyol gyarmati stílusban épült ház a Gaudi városaként is ismert napsütötte Barcelona északi részén áll. A csendes, kertvárosi, fákkal szegélyezett ingatlant egy 200 négyzetméteres buja kert és tágas terasz is övezi. Tulajdonosai, az ötvenes éveiben járó házaspár a napsütötte hónapokban rendszeresen ebédel a teraszon, hétvégén szeretnek a napágyon sziesztázni, újságot olvasni egy kényelmes fotelben, és gyakran fogadnak vendégeket. Az orvos férj, Albert még a járvány kitörése előtt örökölte meg a jó adottságú családi házat, és nem sokkal utána döntöttek arról, hogy belvárosi lakásukat feladva ideköltöznek. Ennek a háznak az átfogó felújítását a természetközeliség és a fény igénye ihlette. Az eredeti állapotában otthonosnak nem mondható, sokáig lakatlan ház alapos belsőépítészeti átalakításával a Katalóniában nagy népszerűségnek örvendő The Room Studiot bízták meg, amelynek nem ez az első munkája, amelyet bemutatunk. A tervezőpáros Meritxell Ribé és Josep Puigdomènech rengeteget javított az eredeti meglévő rossz térelosztáson. Immár 20 éves tapasztalattal a hátuk mögött filozófiájuk most is, mint mindig, a meglévő építészeti értékek megőrzésén alapszik.

A változások elsősorban a padlóburkolatra, falakra, a műszaki és hangulatvilágításra, valamint a berendezésre terjedtek ki. Az alsó szintekhez képest szűkösebb emeleten a nagyobb térkihasználás érdekében falakat helyeztek át, a jobb megközelíthetőséget egy új, kényelmes lépcsőház biztosítja. A marketinges feleség, Sandrine gyakran dolgozik otthonról, ezért kifejezett kérése volt, hogy az egész házban maximalizálják a természetes fény és a belső terek közötti kommunikációt. Az egyedi kialakítású konyhát az étkezőtől egy félig nyitott válaszfal választja el, amely ily módon teljesen zárható is. Az összes helyiségben használt természetes alapanyagok – fa, vászon, pamut – mindegyike melegséget, lágy és mediterrán összhatást biztosít, tökéletes nyugalmat és komfortérzetet közvetít, a neves kortárs műalkotások, antik üvegvázák, kő- és porcelánedények pedig a különböző textíliákkal kombinálva garantálják az otthonosságot és családiasság érzetét minden évszakban.

A barcelonai stúdió mottója: komfort, esztétika és kreativitás. Melegséget árasztó, nőies-férfias elemeket egyenlő arányban keverő megnyerő enteriőrjeiknél a figyelem a legapróbb részletekre is kiterjed, különösen a világításra. The Room Studio
The Room Studio
www.theroom-studio.com

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
    2
    Az Ön Kosara
    Éves előfizetés
    2 X 5600 Ft = 11200 Ft
    Fél éves előfizetés
    2 X 2800 Ft = 5600 Ft