Játék a kép körül

Olasz Enikő lakberendező saját otthonába invitált bennünket. A budaörsi házat első gyermekük érkezése előtt vásárolták, és nagy lendülettel vetették bele magukat egy ízig-vérig családias környezet kialakításába. Játék a kép körül.

Olasz Enikő családi házában a nappalinak kiemelt szerep jut.

Első gyermekük születése előtt döntött úgy Olasz Enikő lakberendező és férje, hogy addigi pesti lakásukból az agglomerációba költöznek, hogy gyermekeik immár kertes házban nevelkedhessenek fel. A budaörsi családi ház teljes körű átalakítása során a földszintre helyezték el a közösségi helyiségeket, míg felül a hálószobák, az intim zónák sorakoznak. A földszinti terek szín- és formavilágát meghatározza egy közös emlék, mégpedig a nászajándékba egymásnak vásárolt Pelles festmény, amely nem az egyetlen alkotás e művésztől a házban. Ennek hatására választották ki a sárga, a piros és a fekete színt, amely a teljes földszinten végigvonul. A 180×230 centiméteres képnek remek keretet ad az egyedi gyártású könyvesszekrény, amibe egy kivetítőt is elrejtettek a családi mozizáshoz. A sárga kanapék tovább erősítik az amúgy is markáns hangulatot, oldva a fekete komorságát, s hogy valami régi is kerüljön a nappaliba, egy szép afgán szőnyeget választottak.

A régi tárgyaknak itt még nincs vége, a festőművész nagypapa egyik műve került a zongora fölé. Remek tervezői megoldás a kicsiny dolgozó, amit a könyves falba süllyesztettek, s amely tökéletesen alkalmas a nyugodt, produktív otthoni munkavégzéshez. A házban viszonylag nagy hely jutott az étkező-konyha egységének, ahol egy barátságos, zöld mázas kerámia falszakasz szelídíti meg a konyhai gépek és az elegáns fekete konyhasziget látványát. A munkapult fölött modern, egyenes vonalú lámpa, míg közvetlenül a fal mellett álmennyezetben spotokkal oldják meg a világítást. Jellemzően a teljes lakást úgy alakították ki, hogy mindenhol legyen szabad játszófelület a kicsiknek, így a konyhában is van rejtett játéktér. A szülők hálószobája tágas, nőies, a fürdőszoba magas minőségű anyagaival ugyancsak az igényes téralkotás eredménye. Az itt lakók nagyon szeretik otthonukat, öröm a közösen eltöltött idő, s ez az elevenség és jó hangulat kellemet és bájt kölcsönöz az egész háznak.

Mindenki számára fontos, hogy milyen az otthona, milyen környezetben lakik. Hiszek benne, hogy minden lakás álomotthonná varázsolható a megfelelő
szakértelemmel. Célom, hogy ügyfeleimmel közösen váltsuk valóra kívánságaikat.
Olasz Enikő lakberendező
Olasz Enikő
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop