Újrakezdés százéves falak között

Konvektor, az egyszerű és okos megoldás
Hangulatos világítás
Falra, ablakba

A Barcelona magaslatain található lakás belsőépítészeti átalakítását a katalán The Room Studio jegyzi. A felújítás során tágasabb, frissebb, színesebb tereket nyertek, ám az otthon egyedisége mégis a régi elemek megőrzésének köszönhető.

A friss házas, ötvenes éveiben járó pár „második” életük elindításához olyan otthonra vágyott, amely tökéletesen idomul hozzájuk, és amelyben nap mint nap boldognak érezhetik magukat. Néhány hónap keresgélés után egyre inkább világossá vált számukra, hogy mire is van szükségük: egy felújítandó, század eleji bérházban megtalálták az ideális méretű lakást, közel az iskolákhoz és munkahelyekhez. Nagyobb kihívást jelentett a szűkös folyosók és kisebb szobák helyett az új térkialakítás. Homogén, egybeolvadó enteriőröket képzeltek el, ahol az eleganciával és személyiséggel bíró szobák párbeszédben állnak egymással. A katalán The Room Studio-t tetszetős referenciáik alapján keresték meg, majd a kortárs bútorokat kombináló személyes és meghitt helyiségek terveire a házaspár rögtön igent mondott. A nagy belmagasság már eleve nagyvonalúságot kölcsönzött a majd’ százéves lakásnak, és az eredeti elemek megőrzése – fali stukkók, rácsozott ajtók, konyha téglamennyezete stb. – tovább erősítette az autentikusság érzetét. A tulajdonosok nagy jelentőséget tulajdonítanak a konyhának, hiszen a főzés és társasági élet szerelmeseiként sok időt töltenek itt. E számukra értékes terület főszereplője elvitathatatlanul a két függőlámpával megvilágított központi sziget. A hidraulikus padló újra nagy divatját éli, kellemessé, barátságossá teszi a teret, egyúttal tökéletesen illeszkedik a ház eredeti, századeleji mennyezetéhez. A nagyobb térélmény érdekében úgy döntöttek, hogy a konyhát egybenyitják az étkezővel, így mindkét rész több fényben részesül.

Egy másik térben egy, a legújabb vetítőrendszerrel felszerelt házimozi is található. A lakás különböző pontjain az élénk színfoltok, mint a kék, narancs, vagy a zöldek a kényelem és a kifinomultság érzését közvetítik. A falakon sok helyütt semleges és időtlen színeket használtak, amelyek kontrasztot képeznek más tónusokkal. Az újrateremtett terekben a belsőépítészeti reform magába foglalta az otthon automatizálását is, az újabb okosfelszerelés és technikák nagyobb kényelmet biztosítanak, kiterjedve a légkondicionálásra, a világításra, a biztonsági rendszerre, az audiovizuális eszközökre és a fényviszonyokra is. A különböző színű márvány és kerámia kiegészítők, üvegek, természetes textíliák, szőnyegek, kontrasztos elemek hatására ebben az otthonban minden tér önálló személyiséget kapott, mégis összhatásában egységes, harmonikus. Tökéletes egy családi élet sikeres újrakezdetéséhez.

A barcelonai stúdió mottója: komfort, esztétika és kreativitás. Melegséget árasztó, nőies-férfias elemeket
egyenlő arányban keverő megnyerő enteriőrjeiknél a figyelem a legapróbb részletekre is kiterjed, különösen a világításra.
 
The Room Studio
theroom-studio.com 

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop