Pancsolás, kompromisszumok nélkül

Nagy az öröm a családban, amikor az apa büszkén bejelenti, hogy sikerült összeállítani a fémvázas medencét, már csak a medence-vízforgató telepítése van hátra! Ezt a lépést valóban nem szabad kihagyni, ha gondtalanul szeretnénk élvezni a nyári forróságban a medence kristálytiszta, hűsítő vizét.

Miért van szükség medence-vízforgatóra?
Jogos a kérdés, hiszen miért is kellen bolygatni a vizet? A medence-vízforgató beszerelése a saját érdekünkben történik, ezzel tartható tisztán a medence, de persze emellett vegyszeres kezelés is szükséges, elkerülendő a baktériumok elszaporodását. A vegyszeres kezelés persze nem hangzik annyira jól, hiszen allergiás reakciót is kiválthatnak, esetenként a gyerekeknél és az érzékeny bőrűeknél is negatív hatás tapasztalható, nem mellesleg a víz pH-értéke is megváltozik a vegyszerek hatására, a környezetre gyakorolt hatásait pedig mindnyájan ismerjük ezeknek a kemikáliáknak. Tehát a vegyszerrel érdemes csínján bánni.

Egy jól kiválasztott medence-vízforgató segítségével csökkenthető a víz vegyszerezése, legalábbis abban az esetben, hogyha a vízforgató-berendezésben homokszűrő található. Logikusan következtethetünk arra, hogy a vízforgatás-keringetés önmagában még nem elegendő, bár ez meggátolja az algásodást és a hőrétegek kialakulását, és sokkal kellemesebb is egyenletes hőmérsékletű vízben relaxálni.
Amikor a víz áthalad a homokszűrőn, felfogja a szennyeződéseket, így tartja tisztán a medence vizét, hogy ne kelljen 2-3 naponta cserélgetni, egy 700 – 1000 literes medencében ugyanis ez nem olcsó mulatság. Egy ilyen berendezés használata tehát fölöttébb gazdaságos.

Mi alapján történik a medence-vízforgató kiválasztása?
Nem mindegy, hogy mekkora medencéhez keressük a megfelelő típust. A komolyabb, földbe süllyesztett medencék komolyabb teljesítményt kívánnak, míg egy néhány fős ideiglenesen összeállítható típushoz kedvezőbb árú vízforgató is elegendő. A berendezések teljesítménye fel van tüntetve a csomagláson.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop