Időtálló stílus kültéri mészkő padlóburkolattal

A mészkő a modern és hagyományos kerttervezés egyik jól bevált alapanyaga. A mészkövet már az ókort megelőzően is használták padló- és falburkolatként, valamint építőanyagként. Az ókori Egyiptomban az egyik legnemesebb építőanyag volt, amiből az istenként tisztelt fáraók végső nyughelyei, a piramisok is készültek. A legjobb választás, ha időtlen, mégis kifinomult és stílusos megoldást szeretnénk otthonunkban.

A mészkő egy üledékes kőzet, ami az évmilliók során alakult ki természetesen folyamatok révén. Az elhullott mészkővázas élőlények maradványaiból kiváló kalcium-karbonát a nyomás hatására cementálódott, és a különböző anyagok, mint például kvarc, kova vagy vas-oxid különböző mintázatot és árnyalatot kölcsönöz a kőzetnek.


A mészkő tökéletes választás bármely teraszra vagy udvarra, legyen az modern vagy klasszikusabb. Lássuk a részleteket!

Sokoldalú

Nincs két egyforma természetes kő, aminek köszönhetően bárhol bármilyen formában felhasználható, illetve mindenki megtalálhatja az otthonához legjobban illő mintázatot és/vagy árnyalatot. A mészkő a legkülönfélébb földszínekben – törtfehértől kezdve a vörösön át egészen a feketéig –, és többfajta kivitelben – dörzsölt, polírozott és csiszolt – kaphatók, így falburkolattól kezdve a járólapokon át sokféle elrendezésben felhasználható. Nézzen körbe az Amonstone mészkő járólapjai között, amelyek beltéri és kültéri felhasználásra egyaránt tökéletesek.

Strapabíró

A kültéren használt anyagoknak különösen ellenállónak és strapabírónak kell lenniük, hogy állják az idő vasfogát. Ahogy említettük, a mészkő hosszú évezredek során a keletkeztek a magas nyomás hatására, aminek eredményeképpen szerkezetük rendkívül tömör, ennek köszönhető kifejezett ellenállósága a fizikai és vegyi hatásoknak. Emellett a fagykároktól sem kell tartanunk, mivel a víz nem képes beszivárogni az anyag szerkezetébe. A mészkő időtállóságára számtalan élő példa létezik, többek között a gízai piramisok és a Colosseum.

Környezetbarát

Manapság a fenntarthatósági szempontok sem utolsók az anyagválasztás során. A természetes kövek, mint a mészkő, fenntartható forrásból származnak, és minimális feldolgozást igényelnek. Ezzel szemben – különösen a hasonló minőséget képviselő – mesterséges anyagok számtalan vegyi anyagot tartalmazhatnak, és előállításuk során nagy mennyiségű üvegházhatású gáz szabadul fel.

Csúszásmentes és nem forrósodik át

Az olyan tömör természetes köveknek, mint a mészkő van egy olyan tulajdonsága, amiről sokan nem is tudnak, azonban kültéren nagyon jól jön: a mészkő nem forrósodik fel. Rendkívül sűrű és porózusos anyagának köszönhetően képes elnyelni a hőt és a nedvességet a környezetből, így nyáron se kell attól tartanunk, hogy teraszunk felforrósodik. A mészkő járólapnak tehát természetes hűtőhatása van, továbbá nedvszívó képességének köszönhetően akkor is csuszásmentes marad a felülete, ha víz éri, ami igazán jó választássá teszi medence környékére.

Könnyű tisztán,- és karbantartani

A mészkő tisztítása és karbantartása nagyon egyszerű, mivel nem kell mást csinálni, mint időnként lesöpörni, a reá kerülő szennyeződéseket pedig egy egyszerű szappanos oldattal is eltüntethetjük. Emellett a mészkő tökéletes opció konyhai munkalapnak és fürdőszobába is, mivel felülete természetes antibakteriális hatással bír.

Válogasson az Amonstone prémium minőségű mészkő, gránit és márvány anyagai között, és találja meg az otthonába legjobban illőt, ami igény szerint, méretre vágva házhoz szállítható.

Képek: amonstone.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop