A világítás gazdaságosabb, mint bármikor

A ledes technológia színre lépésével a világítástechnika teljesen új korszaka kezdődött el. Az innováció jött, látott, és aratott. Sikert, népszerűséget, keresettséget. A sikersztori persze nem a véletlennek, vagy a jó marketingnek köszönhető, lévén ez a technika eladja önmagát. Gazdaságos, tartós, azaz minden olyan jellemzővel rendelkezik, aminek a jelentősége nagyobb, mint eddig bármikor.

Mi a helyzet a beszerzéssel?

A ledes lámpa méltatása után jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, ha ennyi előnnyel büszkélkedik ez az újítás, akkor mindez mibe kerül? A jó hír az, hogy a ledes technológiának nem pusztán az üzemeltetése pénztárcabarát, hanem a beszerzése is. Azaz nem kell kiugró költségektől tartani sem a vásárlás, sem az alkalmazás során. Ugyanakkor, ami szintén új fénybe vonja a bekerülési költségek mértékét, hogy a konstrukció hosszú élettartamot borítékol, azaz az évek során sokszorosan megtérül a befektetés.

Mekkora méretű variánsban célszerű gondolkodni?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogyha egyszer a LED annyira takarékos megoldás, akkor tulajdonképpen a „minél nagyobb a lámpa, annál jobb” elvet követik. Ez az elképzelés azonban több ponton is hibádzik. A LED kétségtelenül gazdaságos feltételekkel üzemel, viszont ez akkor érvényesül igazán, ha a paraméterei összhangban vannak az egyéni igényekkel. Egy hatalmas LED panel forrásait gyakorlatilag képtelenség kiaknázni, ezért felesleges, fecsérlő is a beruházás. Ennek a fordítottja is problémás egyébként, amikor túl apróra sikeredik a mérce, és a kiszemelt lámpa nem nyújtja azt a minőségű, mennyiségű megvilágítást, ami adott szituációban, helyiségben, körülmények között megállná a helyét. Száz szónak is egy a vége: a vásárlás előtt célszerű alaposan körbejárni, hogy mekkora teljesítményű és méretű modell az, ami maximálisan ideális.

A külső is számít?

Természetesen! A funkcionalitás preferálása mellett nem ildomos megfeledkezni a megjelenésről, azaz a külsőről sem. Hisz a ledes lámpa nem pusztán használati tárgy, bár a gyakorlati jelentősége vitathatatlanul óriási, hanem mindemellett stílusjegyeivel hozzájárulhat környezete hangulatához, atmoszférájához. Ezért például a színválasztás kritikus pontja a beszerzésnek, a lámpának ugyanis mindenképpen célszerű illeszkednie a közvetlen közegéhez. Amennyiben nem a világítótest az adott helyiség esszenciája, márpedig ritkán fordul elő, hogy minden egyéb bútor, berendezés, lakástextil a lámpához igazodjon, úgy a legfontosabb, hogy mind a szín, mind a formavilág passzoljon a már meglévő stílushoz. Minimális eltérés belefér, sőt, olykor kifejezetten jó ötlet ezzel élni, mert feldobhatja az összképet.

Melyek a jelenlegi legnépszerűbb trendek?

A minimalista stílus ízére egyre többen éreznek rá, a népszerűsége folyamatosan nő. Ebbe a keretbe, képbe nagyszerűen beleillik a ledes fényforrás, ami elgondolásában, kivitelezésében hozza azt az egyszerűséget, ami a lakberendezésben is megnyilvánul, mindeközben visszafogott jellemvonásaival belesimul a környezetébe.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop