Fahatás felsőfokon

Hajlékonyság, finom formák, fahatás felsőfokon, mindeközben klasszikus elegancia és barátságos hangulat a fiatal házaspár újdonsült otthonában. Régóta vágytak erre a lakásra a nagyváros zaja elől.

Vendéglátóink idén vásárolták meg ezt a közel 60 négyzetméteres lakást Budapest egyik külső kerületében. Egyetemi éveik alatt sokat éltek albérletben, főleg a belváros zajos, apró lakásaiban, s mindeközben azt tervezgették, hogy ha lesz egy saját otthonuk, azt miként alakítják ki. Csillag Gabriella lakberendezőtől azt kérték, hogy a barna színbe ágyazva egy letisztult, ugyanakkor nagyon barátságos, kellemes otthont hozzon létre számukra. Mivel egész nap dolgoznak, rohannak, a cél az volt, hogy otthonukban a nyugalom várja őket.

A lakás nagyléptékűnek tűnik, ami a jó arányoknak és színharmóniának köszönhető. A nappali-étkező-konyha egybenyitásából keletkezett térnek tulajdonképpen nincs fókuszpontja, a kanapé vagy a kis dohányzóasztal egyforma hangsúllyal jelenik meg. A színválasztás mértéktartó, barna alapokon nyugszik, ilyen a parketta padlóburkolat, a fa ajtókeretek, a függönyök, a nappali szőnyege és számos dísztárgy, kiegészítő. A nappaliban helyezte el a lakberendező a közös kirándulásaikon, utazásokon készített, vásárolt fényképeket, amelyektől még barátságosabb lett a tér. Nagyszerűen illik a kék kanapé is az enteriőrbe, változatosabb tőle az összkép. Remek ötlet volt, hogy a nappali és az étkező között fakeret fut végig a falakon, jelezve a funkcióváltást. Az étkezőrészen egy keskeny pultot alakított ki a tervező, így spórolta meg a helyet a konyhának, amely tágasnak hat, a magas fényű bútorok szép kontrasztot alkotnak a lakásba ágyazott természetes hatású színekkel.

A fiatalos légkör a hálószobában folytatódik, kitűnő megoldás, hogy az ágyvég tapétáját egy fakeret öleli át, nyugalmat, harmóniát kelt. Innen csak egy lépés a fürdőszoba, ami a változatos megjelenésű csempékkel, az üveg, tejüveg, a tükrök játékával igazán látványos. Vendéglátóink nagyon szeretik otthonukat, és várják az első itt töltött nyárestéket, amelyhez egy kis terasz is rendelkezésükre áll…

Igyekszünk nap mint nap bizonyítani, hogy ma már a tér mérete nem határozhatja meg annak kellemes élhetőségét. Ami nagyban megvalósítható, annak működnie kell kicsiben is. hihetetlen élmény nézni, ahogy egy otthon fejlődik, átalakul, és életre kel.
Csillag Gabriella
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop