Mérték és eredetiség

Dél-Londonban, egy lombos fák övezte családi házat alakított át az angol Imperfect Interiors belsőépítész iroda. A teljes felújítás során a mai tervezési irányzatoknak megfelelően tágasabb, frissebb terek születtek, ám berendezését illetően a klasszikus bútorok jelenléte kiegyensúlyozza az ultramodern hatást. Mérték és eredetiség kitűnő aránya.

A tágas, viktoriánus stílusban épült dél- londoni téglaházat igencsak leromlott állapotában vásárolta meg egy családos házaspár. Régi épület lévén a konyha mennyezete alacsony, a belső terek sötétek voltak, a tulajdonosok azt érezték, nincs kellő összeköttetés a helyiségek között. Beth Dadswell lakberendezőre bízták a felújítást, aki saját belsőépítészeti stúdiójával, az Imperfect Interiors-szel az elmúlt évtizedben számos londoni ingatlant alakított át. „Mindig élvezem azt a lehetőséget, hogy egy rosszul megtervezett házat világos, nyugodt inspiráló otthonná varázsolhatok, amely zökkenőmentesen ötvöz stílust és funkcionalitást.” – mondja. Beth divatot tanult, majd karrierje első 15 évében stylistként dolgozott különböző magazinoknál és újságoknál, de mindig is a belsőépítészet volt a szenvedélye, ezért párjával ingatlanfejlesztésbe fogtak: lakásokat, majd házakat vásároltak és újítottak fel, eközben szerezte felbecsülhetetlen, első kézből származó tapasztalatait. Mint mondja, munkájához az ihletet tudatosan gyűjti, gyakran látogat történeti ingatlanokat és kerteket, kiállításokat, szakmai szemmel megfigyelve, hogy a művészek milyen színeket és textúrákat használnak. „Szeretem a korabeli építészetet és dizájnt, valamint a századközép stílusait, munkáim is, azt hiszem, ezt tükrözik.” – meséli.

Ennek a háznak a felújítását kedvenc munkái között tartja számon, hiszen belsőépítészeti stílusa nem dől be a legújabb trendeknek: az időtállóságra törekedve elegáns, visszafogott, kényelmes, mégsem túlságosan dizájnos, az otthont átjárja a napfény. Falakat mozgatott át, amely nyomán ma egy modern üvegbővítéssel ellátott tágas, nyitott étkező-konyhában élvezhetik a lakók a családi, baráti ebédeket és vacsorákat. A sok hónapos munka eredményeképpen a berendezést
modern, szokatlan és hagyományos bútorok ízléses egyvelege jellemzi, amely az egész család számára tökéletesen megfelel.

Az Imperfect Interiors építőkből, lakberendezőkből és építészekből álló csapata komplett felújítási projekteket vállal el Anglia szerte. A trendek és klasszikus stílus arányosságát szem előtt tartva enteriőrjeikben a hagyományos stílusok keverednek század közepi és vintage darabokkal.
Imperfect Interiors
www.imperfectinteriors.co.uk

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop