Balatoni nyaralás, stílusosan

Gabriella és családja számára sok-sok déli parti nyaralás után lehetőség nyílt egy fantasztikus panorámájú apartman megvételére. Azonnal beleszerettek a tihanyi apátság látványába, a lakás adottságaiba.

balatoninyaralasstilusosan 720

Az apartmankomplexum a kíváncsi szemektől rejtve bújik meg a Balatfüreden, saját partszakasszal. A tulajdonosok szerették volna, ha valaki fogja a kezüket a felújításban, döntéseikben, ezért a vásárlást követően azonnal megkerestek. A lakásban a mennyezeti hűtő-fűtő rendszer miatt már adottak voltak a kiállások – ez bizonyos tekintetben befolyásolta a világításban és térszervezésben rejlő lehetőségeket. A konyhának jelölték ki talán a legfurcsább helyet, rögtön a bejáratnál egy kisméretű, furcsa alaprajzú helyiségben, ezért a nappali-étkezőbe integráltuk, a kis szobából pedig hálókuckó lett. Bár utóbbi a funkcionalitás szempontjából nem teljes értékű, de egy franciaágy kényelmesen elfért benne.

Megbízóim fő kérése a harmonikus, elegáns megjelenés volt, amely megidézi korábbi óceánjárós luxusnyaralásaik emlékét is. Ez volt tehát a kiindulpont, így választottunk finom, fémes árnyalatú anyagokat, de a melegséget, otthonosságot is sikerült megtartani a színárnyalatok bézsre hangolásával. A tulajdonos fő támasza a felújításban nagyfia volt, aki határozott elképzeléseivel megkönnyítette a munkát. Remek érzékkel túllendítette a család tagjait a döntésképtelen helyzeteken, hamar dűlőre jutottunk a burkolat, tapéta, bútorok, világítótestek tekintetében is (és ami nagyon fontos, mindvégig következetes is maradt az eredeti koncepcióhoz). Az étkező és a konyha-nappali minden szegletét kihasználtuk – visszafogott bútorszíneivel és optikailag térnövelő tapétájával sikerült megtartani egy tágas helyiség benyomását. Ennek kapcsán jutottunk el az egyik legfontosabb kérdéshez: mégis hogyan lehet 5-6 ember holmiját kényelmesen tárolni a nyaralások során? A megoldást egy hatalmas gardróbszerény jelentette, amelyet a nagyobb hálóban helyeztünk el. A padló kiválasztásánál fő szempont az volt, hogy vízálló és mosható legyen, de a vinyl padlóval nemcsak ezt a kritériumot teljesítettük: fa hatásával az enteriőrbe elegáns, letisztult hatást teremtett. A funkciókon túl a figyelem középpontjában a megfelelő hangulat kialakítása volt. Balatoni nyaralóként evidens, hogy a víz és trópusi elemek motívuma helyet kapjon az enteriőrben.
A hálószobák tapétái abszolút teljesítették ezeket a kritériumokat, míg a nappaliban a játékos horgonylerakóasztal, kötéllámpák, kék színek és dekorok teremtik meg a vízparti hangulatot.
A nyaraló legnépszerűbb helye a hatalmas fedett terasz, amelyet szerencsésen meg lehet közelíteni a nappaliból és a hálószobából is, plusz étkezőként, második nappaliként szolgálva, sőt, a család tervei között szerepel egy jacuzzi beszerzése is.

  

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hobbim lett a munkám. A lakberendezés minden területe érdekel, számos stílushoz vonzódom. Hiszem, hogy hangulatunkra, kedélyünkre befolyással van a tér, ahol létezünk, legyen szó otthonról vagy munkahelyről.

balatoninyaralasstilusosan portre

Dr. Miseta Ildikó
lakberendező


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop