Gyerekbarát, kreatív terek

A megrendelők kérése egyszerű volt: a szép budai környezetben álló ház legyen skandináv hangulatú, gyerekbarát, kreatív terekkel. Tünde Von Bartheld lakberendező fantáziája szabadon szárnyalhatott.

A kétgyermekes család 1980-as években épült házából ma már remek panoráma nyílik a fővárosra. A teljes felújítása során Tünde Von Bartheld lakberendezőtől azt kérték a tulajdonosok, hogy írja át a háromszintes, 240 négyzetméteres alapterület elavult térelosztását és stílusát. Legyenek nagyméretű üvegfelületek, amelyek zavartalan rálátást nyújtanak a panorámának, illetve a nappali és az éjszakai zónákat jól különítse el. A régi házból szinte csak a főfalak maradtak meg. Mivel a családban a férfiak száma dominál, ez alapvetően meghatározta a szín és anyaghasználatot. A tervek átbeszélése során a családtagoknak tetszett a lakberendező által javasolt karakteres, letisztult hangulatú, skandináv stílusjegyekkel kialakított enteriőr, amelyben a szürke, a kék és a narancsszín hangsúlyos. A család számára nagyon fontosak a közös emlékek, ezért Tünde ezeket is felhasználta: a sok fotót, az esküvői ajándékként kapott nagyméretű gongot vagy a New York város fényeiről készült fotódekorációt is elhelyezte a térben.

Helyiségről helyiségre

A konyha-étkező-nappali füzérében a nappali egészen kicsi, itt kényelmes ülőbútorokat helyeztek el a közös programokhoz, tévézéshez, beszélgetéshez. A lámpatestek és fények igazodnak a szoba funkcióihoz, rejtett, szabályozható LED világítás, mint hangulatfény, ipari jellegű falikar és dizájn mennyezeti lámpa is került a térbe. Ugyancsak a közös együttlétek színtere az étkező, de a fókuszpont egyértelműen a konyha, amelynek a lelke a nagyméretű konyhasziget. A gyerekeknek egy külön nappalit is kialakított a tervező, mindent elrejtő bútorokkal, amelyek médiafalként is remekül funkcionálnak. A szülők hálószobájában egy kicsit lágyabb hangulat uralkodik, de az alapkoncepció színei és anyagai ott is megtalálhatók. Szokatlan, de nem egyedülálló kérés volt a férfi és női fürdőszoba kialakítása. A ház erős karaktere, szép összhatása, családias jellege minden részletben tetten érhető, amelyet szépen átsző a gyönyörű kert és panoráma látványa.

Munkáim az esztétikus otthonosság jegyében születnek, törekszem az egységes és harmonikus környezetre, amely a megbízó személyiségét tükrözi.
Kedvenc stílusom a skandináv, japandi, modern klasszikus és a „finomabb” ipari stílus.
Tünde Von Bartheld
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop