Zöldellő harmónia

Amikor a közös munka elkezdődött Radnai Yvette lakberendezővel, a házaspár álma a nappali jó funkcionális tagolása, a látványos dizájnmegoldások, a tér domináns színeinek összehangolása és egy exkluzív, mégis otthonos enteriőr kialakítása volt.

A Marina Part 96 négyzetméteres lakását alapburkolatokkal ellátva, kulcsrakészen vette birtokba a fiatal házaspár, de már az átvételkor tudták, hogy a minőség érdekében a bútorozáson, berendezésen túl a hidegburkolatokat és a két fürdőszobát is teljesen újra kell gondolni. Ekkor kerestek fel engem, és indult meg a közös tervezés, együttgondolkodás, s ez a közös hullámhossz igazi örömmunkává emelte az átalakítást. A legnagyobb kihívást a három szobás, két teraszos lakás méretével arányos és a megrendelők kívánalmaihoz szabott tárolóbútorok jól átgondolt elhelyezése jelentette, ezért egyik helyiségben sem maradt el a funkcionális helykihasználás. Így kerültek a nappali főfalára teljes hosszában tárolófiókok, amit a társalgórész felől további nyitott könyvespolc egészíti ki, az étkező felőli végén pedig tálalószekrény-funkcióval bővítve.

A funkcióváltást rejtett ledes világítás is mutatja, de a ledek hangulatvilágításnak is kiválóak. A kényelmes sarokkanapé krém fehér színe visszafogottságról tanúskodik, az étkezőszékek, bárszékek, díszpárnák, dekorok, növények zöldjei viszont további hangsúlyokat adnak a tapétapanel zöldjeinek. A bézs-zöld színárnyalatokat a dekorfüggönyök pezsgő színe finomítja, nemcsak árnyalatával, de textúrájával is. A nappaliból egy beépített szekrényekkel végigkísért közlekedőn jutunk a hálószobákhoz és a fürdőkhöz. A háló szürke-mályvás-lila színvilágot kapott, magas fényű kasmírszürke gardróbszekrénnyel bővítve a tárolóhelyeket. A két fürdőszoba azonos alapburkolatot kapott, de aszerint, hogy női vagy férfi, más-más kiegészítők árnyalják.

Lakberendezőként mindig van egy-egy kedvenc enteriőrrészlet az elkészült munkámban, ezúttal kettő is akadt: az egyik a nappali zöld tapétás-dekorburkolatos fala, a másik a budoáros hangulatú szülői háló. A teljes kivitelezés jól összehangolt csapatmunka volt, s így, ahogy már utaltam rá, ez a feladat számomra igazi örömmunka volt.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. Fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben.
Radnai Yvette
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop