Csillogás és elegancia

A páratlan panoráma és a szép környezet határozta meg ennek a rózsadombi lakásnak a kialakítását. A lakberendező egy olyan otthont álmodott, amely méltó a helyhez, ugyanakkor tökéletes fészket biztosít egy harmincas évei elején lévő, dinamikus életet élő házaspárnak.

A Rózsadomb elegáns alsó részén, egy egyirányú utcában található az 51 négyzetméteres lakás, amelyben vendéglátóink otthonukra leltek. Kifejezi személyiségüket, egyéniségüket, a minőséghez és az eleganciához fűződő egyértelmű vonzalmukat, és természetesen kényelmes, praktikus. Szabó Krisztina lakberendezőnek a tervezés előtt küldtek néhány inspirációs fotót álmaik otthonáról, amelyeken többször is szerepel az arany és a kék szín, így ez határozza meg a színhasználatot. A tulajdonosok számára nagyon fontos volt, hogy otthonuk már az előszobában a wow érzést keltse, azaz a belépő számára tegye egyértelművé, hogy itt egy nem mindennapi enteriőr várja. A folyosón több ajtó is található, ezeket a lakberendező dekortapétákkal rejtette el, ahogy a nappali melletti gardróbszekrényt is minőségi tapéta fedi.

Mivel a nappali ablaka a Mátyás-templomra és a Budai Várra néz, ezért a tervező számára egyértelmű volt, hogy a bútorok elhelyezésének a rendkívüli panorámát kell szolgálnia. A nappali-étkező-konyha az arany és a kék párbeszédére, a glamouros csillogásra épül. A konyhabútor szépen belesimul a térbe, minden olyan high tech elemet tartalmaz, amire a háziasszonynak szüksége lehet. Szerencsés helyzet, és az amúgy is kellemes térérzetet csak fokozza, hogy a nappaliból közvetlenül kijuthatunk a teraszra. Kisméretű, de nagyon kényelmes és jól kihasználható a dolgozószoba, ahol Krisztina a szék hátterébe egyedi dekorfalat helyezett el a manapság gyakori videokonferenciák kedvéért. Egy mozdulattal elérhetők a polcok, tárolók, minden kézre áll, amire a munka során szükség lehet. Mellette húzódik vendéglátóink hálószobája, amit a glamour érzés és az intimitás határoz meg, A tér elegáns, kifinomult, a dekortapéta a karcsú függőlámpával remek kompozíció. A szépség és a praktikum jegyében született a fürdőszoba is, ami kicsit maszkulinabb hatást kelt a sötétkék felületeknek köszönhetően. Remek megoldás, hogy a zuhanyozót nem kabinban vagy üvegfal mögött helyezte el a tervező el, hanem egy álfallal választotta el a helyiségtől, ettől a tér látványa egységes maradt.

Fiatal vendéglátóink a tervezés valamennyi fázisában részt vettek, az utolsó díszeket, berendezési tárgyakat már maguk kutatták fel, szerezték be, így elmondhatják, hogy otthonuk minden részlete az elképzeléseik szerint alakult.

A Tailor Designnál a lakberendezési feladatok egy lakás teljes újratervezését lefedik: kreatív ötletek, alaprajzok, látvány- és technikai tervek, amelyeket átadhatunk a kivitelezőnek, de a csomag tartalmazhatja a látványterveken szereplő termékek bevásárlólistáját is.
Szabó Krisztina
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop