Zöld élettér a város felett

Mi is a hőszivattyú?
A hagyatéki eljárásról
Húsvétra készülve

Harmonikus cinkosság Budapest egyik V. kerületi bérházának tetőterén, ahol az álmos reggeleken a Gellért-hegy és a Budai Vár klasszikus szépsége párosul a mindig zsongó Fashion Street-el és a turisták körében népszerű Budapest Eye-jal.

Budapest az egyik leggyönyörűbb európai város, élettel teli, romantikus, az építészete festői, a konyhája világhírű. „Itt érzem jól magam.” Így vélekedett az a külföldi üzletasszony, aki csupán néhány hetet töltött a fővárosban, de szinte pár nap elteltével már biztos volt abban, hogy ez a látogatás nem csak egy rövid kitérő lesz. Ebből született meg az a különleges lakás, amit ma már otthonának tudhat. Idő hiányában és a nyelvi nehézségek okán olyan segítséget keresett, ahol minden támogatást megkap, az ingatlan felkutatásától az utolsó simításokig minden egy tető alá kerülhet. Így talált rá Babos László építészre és feleségére, Babos Ágnes belsőépítészre. A rutinos pár a megrendelő igényeihez igazodva olyan helyet keresett, ami a nagyvárosi élet sűrűjében van, mégis megteremti a nyugalmat, és panorámában sem szűkölködik. Így esett a választás arra a Károly körúti 88 négyzetméteres tetőtéri lakásra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik kulturális örökségeinkre, ahol a város nyüzsgése egy karnyújtásnyira van, és ahol a zöld élettér kontrasztként jelenik meg.

Ha visszatekintünk a lakás múltjára, akkor igazán egyedi történetre lelünk. A bérházhoz tartozó tetőtér valaha tárolóhelyiségként funkcionált, majd egy átépítés következtében ezek összevonásával lakótérré alakították. Így talált rá Ágnes és László erre az ékszerdobozra az Anker köz szomszédságában, és azonnal tudták, hogy az eléjük terülő látvány exkluzivitása, a lakás páratlan elhelyezkedése szerelem lesz első látásra a megrendelő számára. Így is lett. Egy valaha a bohém jegyektől hemzsegő és tarka színekkel berendezett lakás teljes átgondolást igényelt. A házaspár lelkesen tervezte meg a mára már újjászületett apartmant: szerepelt közöttük a falak átmozgatása, a használható terek bővítése, a kényelmet tökéletesen kiszolgáló bútorok, több tárolóhely kialakítása és a meghitt hangulat megteremtése. A falak átmozgatása, a nyílászárók áthelyezése és cseréje kibővítette a teret, a hatalmas üvegfelületek a napsugaraknak utat engedtek, így biztosítva a természetes fény kihasználását egész nap. A végeredmény egy kellemes, zöld élettér, modern lakótér és egy újabb elégedett megrendelő.

Részletek összehangolása, sokszínű és változatos elképzelések ízléses összefogása… Így jöhet létre az egyedi igényeknek megfelelő, stílusos végeredmény, amely tükrözi a tulajdonos ambícióit, ugyanakkor a kényelem, harmónia őt magát is boldogabbá teszi.
Babos László építészmérnök
Babos Ágnes belsőépítész

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop