Wienerberger termékadomány

Megkezdődött a polisztirol újrahasznosítása
Lakásvásárlás – energetikai besorolás
Hőszigetelés és a levegőminőség javítása

Folytatja partneri együttműködését a Habitat itthoni szervezete és a Wienerberger Magyarország. A program keretében a karitatív szervezet 30 millió forintnyi termékadománynak köszönhetően további 3 évig tud hozzájárulni rászoruló és hátrányos helyzetű családok lakhatási helyzetének rendezéséhez. Az eddigi ciklusokban összesen csaknem 130 lakóegység rekonstrukciója zajlott le, így több mint 150 családon tudtak segíteni.

Folytatódik a rászorulók otthonteremtését segítő szervezet, a Habitat for Humanity Magyarország és a hazai piac egyik legnagyobb építőanyag gyártójának és forgalmazójának, a Wienerberger Zrt.-nek az együttműködése. Az itthon 2015 óta tartó partnerséget a napokban újabb három évre hosszabbították meg a felek. Az összefogás célja, hogy közvetlen és kézzelfogható segítséget nyújtson lakhatási problémákkal küzdő családoknak és embereknek. Ennek a munkának része olyan partnerszervezetek bevonása is, amelyek segítségével ezek a célok a leghatékonyabban érhetőek el. „2015 és 2021 között a Habitat és a Wienerberger Zrt. együttműködésének eredményeként, összesen 128 lakóegység felépítését vagy felújítását támogattuk, így összesen 152 családnak tudtunk közösen segíteni.” – mondta Farkas Zoltán, a Habitat terepi programjainak vezetője. – „A most megkötött partnerség, az előző évekhez hasonlóan, az egész országra kiterjed. Eddig többek között Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Bács-Kiskun megyében zajlottak, főként felújítási projektek, a következő három évben pedig szeretnénk még több helyszínen segíteni.”

Számos emlékezetes történet köthető a korábbi együttműködésekhez is, amelyek közül igazán magával ragadó a szabadszállási Strázsa Kégli felújítása, amelyről ebben a videóban is megtudhatóak további részletek. A korábban igencsak elhanyagolt ház ma már 11 megváltozott munkaképességű, illetve értelmi sérült fiatalnak nyújt otthont. A Strázsa Kéglinek helyt adó ingatlant még 2019-ben vásárolta meg az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok számára komplex, integrált programokat működtető Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet. A terv adott volt, ám a nagyon rossz állapotban lévő épület – lényegében teljes – felújítását a nonprofit szervezet önerőből nem tudta fedezni. Ekkor kapcsolódott be projektbe a Habitat és a Wienerberger. A támogatás részeként végül mintegy 2500 cserepet szállítottak a szabadszállási ingatlan rekonstrukciójához, amely kiegészült még gerinccserepekkel, szegőlécekkel, szellőzőkkel és hófogó cserepekkel is. „Tevékenységünket magánszállásadóként kezdtük, vállalkozásként folytattuk, majd megalapítottuk szociális szövetkezetünket azzal a céllal, hogy segítsük a régióban élő hátrányos helyzetű – elsősorban értelmi fogyatékossággal élő – embereket, számukra munkahelyeket hozzunk létre, és ezzel hozzájáruljunk életminőségük javulásához. Mára igencsak eltérő élethelyzetből érkező fiatalok leltek otthonra a Strázsa Kégliben. Többségük mögött rendezett családi háttér áll, ám van, aki állami gondozásból érkezett a házba, így például soha nem volt még saját szobája sem, ezt itt tapasztalta meg először. Közös viszont minden lakónkban, hogy itt lehetőséget kapnak az önálló életre, a képességeikhez mérten szükséges segítségnyújtás biztosításával.” – mondta, Németné Horváth Beáta, az otthon vezetője.

„Rendkívül boldoggá tesz minket, hogy sikerült újabb három évre megállapodnunk Magyarországon a Habitattal. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a hátrányos helyzetűek és a rászorulók lakhatási kérdéseinek megoldásában. Számukra ugyanis ezek a termékadományok szinte elmondhatatlan előrelépést jelentenek, s hozzájárulnak ahhoz, hogy megfelelő, egészséges körülmények között leljenek otthonra” – mondta Potos János, a Wienerberger Zrt. értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja. A mostani partnerség egy előre meghatározott keretösszegről szól. Ennek értelmében a három évre, összesen 80 000 euróig (mintegy 30 millió forint) ingyenesen hívhat le a Habitat kedvezményes árajánlat alapján Wienerberger-termékeket. Ezek jellemzően cserepek, ám építési feladatok esetében téglát és egyéb szükséges kiegészítőket is biztosít a vállalat.

Kép forrása: habitat.hu

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop