Vízforralás és teázás – akár fémmentesen is

Ha egy kellemes teázásra vágyunk, vagy gyógynövényteát kell fogyasztanunk, a TrendglasJENA termékeivel biztosan nem nyúlunk mellé. Ezek a termékek a világ több mint 56 országában bizonyítottak. Irodában használva vagy az otthonunkba bekuckózva, férfi vagy női ajándékként is nagyszerűen megállják a helyüket.

vizforralas-teazas-femmentesen-trendglasjena

A TrendglasJENA márkanév alatt hőálló üveg teáskannából több mint 50 fajta, míg csészékből több mint 25 fajta közül válogathatunk, így mind a klasszikus, mind a modern, esetleg dizájn vagy díjnyertes termékeket kedvelők is találnak közöttük kedvükre valót.

teazas-femmentesen-glas-shop

A teázás TrendglasJENA kellékei

Teázáshoz szükséges kellékeink között csak hőálló üveg teáskanna és teáskancsóból közel ötven létezik, ezen kívül teáscsészék, poharak, vízforralók, teamelegítők sorából válogathat minden teaimádó. Teáskannáink üveg, fém és műanyag szűrőkkel rendelkeznek. A termékek német alapanyagból (boroszilikát üveg) gyártják, melyek német precizitással kerülnek legyártásra. A boroszilikát üveg ismérve a magas hőállóság 450°C-ig, így majdnem minden TrendglasJENA márkanév alatt futó termékünk, mint például a vízforralók, a teáskannák, de még a poharaink is magas hőállósággal rendelkeznek, akár nyílt lángra is helyezhetőek. Üveg szűrős teáskannáink ideálisak gyógynövény teát fogyasztóknak vagy fémallergiásoknak is, mert úgy készíthető el bennük a tea, hogy a gyógynövény egyáltalán nem érintkezik fémmel. Sőt, üveg keverőbotjaink és üveg szívószálaink teljesen kiváltják a fém kiskanalat vagy a műanyag/fém/papír szívószálat. Különlegességük továbbá, hogy a termékek nagy részénél érvényesül a lego elv, vagyis össze lehet válogatni a nekünk tetsző poharat, a hozzá passzoló szűrőt és tetőt, ha pedig eltörik egy alkatrész, az külön is utánrendelhető. A termékek a pórusmentes felületnek köszönhetően könnyen tisztíthatók, higiénikusak, nem színeződnek el, nem veszik át az ízeket és szagokat, 450°C-ig hőállóak, dizájnosak, nem oldódnak ki belőle az egészségre káros anyagok, mosogatógépbe tehetők, de akár nyílt lángon is felforralható benne a víz.

Ahhoz, hogy megértsük, honnan is indult a TrendglasJENA márkanév, lássunk pár érdekességet!

vizforralas-teazas-femmentesen-trendglasjena

Mi is a „jénai edény”?

A köztudatban a „jénai üveg” megnevezéssel az 1920 körül Jénában gyártott ovális vagy szögletes hőálló üveget azonosítják, amelyet sütőbe lehetett tenni. Hogyan kapcsolódik a TrendglasJENA márkanév a jénaihoz? 1920-körül olvasztottak először a világon Jénában hőálló háztartási üveget, amikor Otto Schott a boroszilikát üveg kifejlesztésével készített egy univerzális anyagot, amely a labor és az ipari felhasználás után hamar elérte a háztartásokat is. 2005-ben a Schott Jenaer Glas GmbH beszüntette a háztartási üvegek gyártását, majd a Sopronban székelő Csonkaglas felvásárolta tőlük a gépeket, és több mint 12 éven keresztül volt beszállítója. Az eredeti jénai formákat és ugyanazt a boroszilikát alapanyagot használva, továbbfejlesztette a termékeket, és a kornak megfelelő innovatív termékeket állított elő. Ezek TrendglasJENA márkanéven, immár a világ több mint 56 országában vannak jelen, és csak Németországban több mint 600 szaküzlet kínálatában is megtalálhatók. A TrendglasJENA termékek teljes termékskálája, Magyarországon a glas-shop.net kínálatában található meg.

vizforralas-teazas-femmentesen-trendglasjena

BLUE OCEAN üvegpalack

Ami a teázást illeti, egyre több ember számára fontos a megelőzés, a tudatos életmód, sokan szeretik magukkal vinni gyógynövény teájukat úgy, hogy minél több ideig maradjon meleg vagy éppen hideg, de ne érintkezzen se fémmel, se műanyaggal, és cseppmentes is legyen a kulacs. Erre ideális választás a BLUE OCEAN palackok, amelyek csavaros kupakjuknak köszönhetően nemcsak cseppmentesek, de laborpontos, beosztással rendelkeznek, így akár orvosságot fogyasztóknak vagy motivációs palackként is ideális választás. Három méretben elérhetőek: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, és tetszés szerint olyan színű neoprén huzat is rendelhető hozzájuk, amilyen színű a kupak, kék, pink, fehér és fekete színekben.

vizforralas-teazas-femmentesen-trendglasjena

Teafüvek, gyógyteák tárolása

Ne feledkezzünk meg ugyanakkor a teafüvek, gyógynövények tárolásáról sem! Ha arra törekszünk, hogy hatóanyagaikat minél inkább megtartsák, nagy gondot kell fordítanunk szakszerű tárolásukra is. Ahhoz, hogy a teák megőrizzék aromájukat és frissességüket, mindenképpen olyan tárolót válasszunk, amely légmentesen záródik. Ez azért is fontos, hogy szárazon tudjuk tartani a gyógynövényeinket, hiszen a nedves környezetben könnyen megpenészedhetnek – elég, ha csak a gáztűzhely közelében tároljuk egy nem megfelelő tárolóban, a kiáramló gőz észrevétlenül tönkreteszi. A hőmérsékletre is mindenképpen figyelnünk kell, ne tegyük ki nagy hőnek, mert az károsíthatja a teánkat, ront az ízélményen. A direkt napfény is káros hatással van a gyógyfüvekre, ezért érdemes a biztonság kedvéért egy sötétített üveg tárolóba helyezni.

vizforralas-teazas-femmentesen-trendglasjena
Hiába találunk egy szép dobozt, ha abban már tároltunk korábban mást, vagy úgy vettük, hogy volt benne valami, semmiképpen ne rakjuk bele gyógyfüveinket, hiszen átveszik a kellemetlen szagokat és ízeket. Ugyanez igaz a különböző fűszerek illatára, így semmiképp ne helyezzük például kávé vagy erős fűszerek mellé.

Legjobb választás, ha egy gyógyszertári tárolóba rakjuk, hiszen az üveg egyenletesen tartja a hőt, és mivel légmentesen záródik, így nem engedi be a nedvességet sem, nem veszi át a szagokat, illatanyagokat, így bármikor más teát vagy egyebet is tárolhatunk benne. Választhatunk barna üvegű gyógyszertári üveget is, amellyel a napfény káros hatásait is megszűrhetjük. Mindemellett az üvegtárolók nagyon dekoratívak, kisebb, nagyobb, sőt akár szögletes formában is kaphatók, felcímkézve különleges díszei lesznek a konyhánknak.

Még több érdekesség a teák elkészítési módjairól itt: Tippek a tökéletes teakészítéshez


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop