Ünnepi készülődés a természetesség jegyében

Már alig várjuk, hogy az ünnepi időszak beköszöntével átalakítsuk otthonunkat, de még nem találtuk meg a megfelelő elemeket hozzá? Ha a minimalista, letisztult és természetes stílus a mi világunk, akkor a skandináv trend biztosan tetszeni fog. Íme néhány tipp, amelynek segítségével könnyedén megteremthetjük a varázslatos karácsonyi hangulatot!

Skandináv dekorációs elemek a meghittségért

A skandináv stílusú karácsonyi dekoráció otthonos, melegséget áraszt, visszafogott és mentes a túlzásoktól. Ahhoz, hogy az ünnepi díszítéskor skandináv hangulatot teremtünk, használjunk semleges színpalettát, dekoráljunk természetes anyagokkal, például fával, termésekkel, növényekkel, virágokkal, a terítésnél pedig fokozzuk az ünnep ragyogását gyönyörű porcelán karácsonyi tányérok és karácsonyi bögrék segítségével.

 • Az adventi koszorú a skandináv otthonokban is fontos ünnepi elem, de itt is az egyszerűség az irányadó. Készítsünk fenyőágakból és gyertyákból álló koszorút néhány természetes dísszel, például fahéjrúddal vagy szárított narancsszeletekkel.
 • A gyertyafény kiemelkedő szerepet kap a díszítésnél, mivel melegséget áraszt és meghittséget varázsol. Helyezzünk el minél több teamécsest vagy gyertyát az asztalra, az ablakpárkányra és a polcokra, de ügyeljünk közben a biztonságra, és soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a meggyújtott gyertyákat.
 • A könnyű textilek és a bolyhos plédek is elengedhetetlenek a skandináv otthonokban. Válasszunk természetes anyagokat, például lenvásznat asztalterítőnek, és tegyünk puha párnákat a kanapéra és a székekre, de a kötött takarók is szép kiegészítők lehetnek.
 • Csempésszük be a természet szépségét a lakásba! A fenyőágak, a borostyán, a mogyoró, a szárított bogyók és a tobozok hozzájárulnak az északi mesevilág megteremtéséhez.
 • Bár, ahogy említettük, a skandináv stílus a semleges színekre fókuszál, nem kell teljesen elvetni az élénkebb tónusokat sem. Épp ellenkezőleg, egy üde színfolt a semleges árnyalatok között jókedvre derít. A karácsonynak például remekül áll a vörös, de a kék, a lila vagy az arany is mind gyönyörűen működnek.

Így lesz nyugodt az idei karácsony

Valljuk be, az embert könnyen elragadhatja a karácsonyi stressz. Be kell vásárolni, ki kell küldeni a meghívókat, el kell készíteni a menüsort, és még ott vannak az ajándékok is. Hogyan találunk időt még a csomagolásra is?! A skandináv karácsony azonban éppen nem a drága ajándékokról és a különleges fogásokról szól, hanem az egymásnak szánt figyelemről és időről. Egy kézzel készült ajándék házilag csomagolva – legyen az csak egy kis apróság -, szimbolizálja azt a szeretetet és törődést, ami az ajándékozót és az ajándékozottat összeköti. Épp ahogy az együtt elköltött karácsonyi vacsoránál az ételeken túl a meghittség és a közös élmények állnak a középpontban.

Ünnepi hangulat a Fyrklövern segítségével

Szeretnénk, ha az idei karácsony az ünnepi pillanatok meghittségéről szólna? Válasszuk a Fyrklövern csodálatos porcelánjait, pohárkészleteit és lakberendezési termékeit, melyek az időtálló skandináv formatervezés jegyében készültek különböző stílusokban, és találjuk meg köztük az ízlésünknek megfelelő darabokat. Az olyan tartós alapanyagok, mint például a földpát porcelán, a kőporcelán vagy az exkluzív csontporcelán, garanciát jelentenek a minőségre, hogy hosszú ideig örömmel használhassuk ezeket az elegáns és meseszép termékeket.

Képek forrása: Fyrklövern


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop