Vintage belvárosi búvóhely

Rá sem lehet ismerni a valahai szoba-konyhás, 40 négyzetméteres lakásra, amelyben Bánhalmi Attila enteriőrtervező minden funkciónak megtalálta a helyét, kellemes a térérzet, otthonosság és derű árad, bárhová tekintünk.

A negyven négyzetméteres belvárosi lakás átalakításával egy fiatal, Budapest külső kertvárosi részében lakó pár bízott meg, akik szerettek volna egy apró belvárosi lakást is maguknak. Az egy szoba-konyhát olyan otthonná kellett varázsolni, amelyben alkalmanként kényelmesen akár négy fő is elfér, mindezek megvalósításához körülbelül 3,5-4 millió forint állt rendelkezésre. Amerikai konyhás nappalit terveztünk különálló hálószobával, valamint tágas fürdőszobával. Jó tanácsként javaslom, hogy szánjunk elegendő időt a tervezésre, átgondolásra, legyünk tudatosak az első pillanattól fogva, hogy milyen hangulatú lakást szeretnénk, melyek az elvárásaink, mert ettől függ az eredményesség és a megelégedettség.

Mivel a lakás nagyon rossz állapotú, lelakott volt, mindent fel kellett újítani, illetve ki kellett cserélni, falakat mozgattunk, modernizáltuk a fűtési rendszert. A falak, terek elrendezésének alapkoncepciójában teljesen egyetértettünk, de utána is együtt döntöttünk el minden részletet. A gépészeti felújítás során célunk volt minimalizálni a látható csövek számát, sajnos a gázórát nem mozdíthattuk el új helyéről, a hálószobából, ezért elrejtettük. Tapasztalataim szerint érdemes fővállalkozót igénybe venni egy ilyen átalakítási munkához, különösen, ha kevés tapasztalatunk van, mert a fővállalkozó kénytelen lefedni azokat a köztes munkalépéseket is, amelyeket a mesteremberek mindig a másik szakember kontójára képzelnek el, felel továbbá a munkások okozta károkért.

Szerencsére a bútorozást illetően könnyű volt alkalmazkodni ahhoz a kevés, de stílusos meglévő darabhoz, amelyet a tulajdonosok magukkal hoztak. Emlék volt a nagymama asztalkája, az ottomán és az öreg utazóláda, színfoltot képezve az új tárgyak között. Közösen kerestük és találtuk meg a többi bútort, kiegészítőket is, és az lett a befutó, amelyikre előbb leltünk rá a megfelelő ár-érték arányban. A munkálatok befejeztével teljes volt a tulajdonok elégedettsége, pontosan ilyen lakást képzeltek el maguknak.

Elkötelezettségem olyan belső terek kialakítása, amelyek otthonosak vagy éppen inspirálóan hatnak, és tükrözik a tulajdonosok elképzeléseit és személyiségét. vintagebelvarosibuvohely portre
Bánhalmi Attila
enteriőrtervező 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop