Ékszerdoboz a Mecsek-oldalon

A kanapéról rálátni a székegyház ikonikus tornyaira… No persze az idillhez a lakberendezők – Radnai Yvette és dr. Miseta Ildikó – falakat bontottak, átforgatták az 58 négyzetméteres, Mecsek-oldali társasházi lakást.

ekszerdobozamecsekoldalon 720

Mindenki olyan keresztszülőkről álmodik, mint amilyenek e lakás tulajdonosai, akik Pécsre költöző friss diplomás keresztlányuk számára alakíttatták ki a régi társasházi lakást. A tervezés és átalakítás legelső fázisától együtt dolgoztak velünk, a Nova Interior lakberendezőivel, hogy a lakás a lehető legjobban tükrözze egy vagány, fiatal lakó ízlésvilágát. Az együttműködéshez szükség is volt a kölcsönös bizalomra, hiszen teljesen átalakíthattuk a tereket: a konyhából a kamra összenyitásával hálószoba lett, a nappalit egybenyitottuk a régi hálószobával, hogy szülessen egy tágas, egy légterű konyha-étkező-nappali rész. Az átalakult helyiségek és a falmozgatások sokkal tágasabb előteret is eredményeztek, belépve a lakásban azonnal vidám, otthonos hangulat érződik.

A keleti tájolású nappalinál parapetet bontottunk, hogy végigüvegezve a felületet a páratlan pécsi panoráma a mindennapok része legyen, mert a kanapén ülve szinte mindig rálátni Pécs jelképére, a katedrálisra. A nappalival kapcsolatban egyetlen kérésük volt a megbízóknak: szeretnének egy nagyméretű elektromos kandallót is, így a páratlan panoráma mellett ez került a fókuszpontba. A térformálást értelemszerűen megelőzte a lakás fűtéskorszerűsítése és a villamos hálózat fejlesztése is. Szerencsére megbízónk nagyon nyitott volt javaslatainkra, így szívesen fogadta a kék színt, mint az enteriőr egyik meghatározó árnyalatát. A kandalló fala és a konyha alsó szekrényei is mélykék színben pompáznak – harmóniát és kellemes nyugalmat sugározva. Emellett bátran lehet keverni bármilyen színt, nem kell félni, ha fém, fa, sárga, sőt, más árnyalatú kék is találkoznak egy térben. A konyhánál fontos volt, hogy illeszkedjen a nappali egységébe, ezért burkolatváltás sem történt, a fürdőszoba kivételével egységes padlóburkolat fut végig az egész lakáson. A konyha-nappali határára került egy kicsi étkező, kettő, maximum négy fő kiszolgálására. A melegséget, otthonosságot a kandalló és egy falrészen megjelenő – faágakra emlékeztető – tapéta erősíti, emellé fémes kiegészítőket, asztalokat helyeztünk el, hogy kissé bohém, elegáns, de otthonos legyen a tér.

A hálószoba hasonló vonalat visz tovább – diószínű beépített gardrób és merész kék, növénymintás tapéta került az ágy mögé. A fürdőszoba is nagy változáson ment keresztül – kádat, vécét bontottunk, újraterveztük a funkciókat, és kialakítottunk egy kényelmes zuhanyzót, nagy tükrös mosdórésszel, pult alá helyezett mosógéppel. A színek itt sokkal világosabbak lettek, hogy hatásosan növeljék a térérzetet.

  

Hivatásunk célja, hogy részesei és közvetítői legyünk valami új és maradandó alkotásának. Hisszük, hogy a közeg, ahol élünk, dolgozunk, befolyásolja személyiségünket, ezért fontos a harmonikus, jól megtervezett otthon, munkahely.

ekszerdobozamecsekoldalon portre

Dr. Miseta Ildikó, Radnai Yvette
lakberendezők


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop