Múlt és jövő együttélése

A fekete-fehér eleganciája
Bombabiztos trükkünk van!
Vintage belvárosi búvóhely

Ahol csak lehetett, megőrizték vagy visszaállították a ház eredeti részleteit is ebben a hatfős család számára kialakított viktoriánuskori házban.
multesjovoegyuttelese 720

Wales fővárosában, Cardiffban található ez a visszafogott színpalettával berendezett viktoriánus kori épület, amelyet egy hatfős család igényei szerint alakított át kívül-belül a Chameleon Interiors angol lakberendezőiroda. A tervezés során nagy figyelt fordítottak arra, hogy ahol csak lehetett, megőrizzék vagy restaurálják a ház eredeti részleteit, minden értéket restauráltak. Mivel a tervező és megrendelő korábbról már ismerték egymást, így a kellő bizalom is adott volt közöttük. Kiindulópontként a korábbi, rossz elosztású épület szolgált, hogy kibővítve nagyobb, fényben úszó családi tereket nyerjenek, a szülők részére pedig egy három egységből álló magánszférát alakítsanak ki hálószobával, gardróbbal és fürdőszobával. A színpalettát Jones tudatosan visszafogottra tervezte, túlnyomóan a szürke, az ezüst és más, természetes tónusok dominálnak, semleges háttérként szolgálva az erősebb színű bútorokhoz. Az előszobában eredeti fekete-fehér restaurált padlólap és elegáns bútorok fogadják a belépőt.

A megbízók két egymástól elkülönülő nappali kialakítását kérték, az egyik, formálisabb nappali a ház csendes, nyugodtabb részén található, elsősorban a szülők részére fenntartva, tükrökkel kivilágosítva. A magas, mintás berakással díszített üvegablakok és a kandalló feletti aranytükör további fényt ad, ellensúlyozva az előnytelen északi tájolást. A szürke bársonykanapék, selyemfüggönyök és selyemszőnyegek a komfortérzetet növelik, a fekete egyedileg készített bútorok és márványkandalló luxushatást kelt. A másik, klasszikusabb funkciókat ellátó nappali alkotja a ház fő életterét, benne a sok gyereknek köszönhetően zajlik az élet, nagy a jövés-menés és a hangzavar. A nagy, nyitott családi térben elhelyeztek egy kuckós tévénézősarkot is, kanapéval, egy természetes színű márvány konyhát, és egy széles, kertre néző étkezőrészt. A négygyermekes családnak, akikkel együtt még egy-két háziállat is él, a nagyobb rend kedvéért szüksége volt továbbá tágas, nagy beépített szekrényekkel felszerelt hálószobákra, amelyek az emeleten kaptak helyet. Szerencséjükre nem kellett kompromisszumot kötni sem a praktikus luxus, sem a stílus rovására, a nagyobb összhang kedvéért minden hálószoba hasonló szürkés színű és textíliájú bútorokat kapott, praktikus dolgozósarkokkal kiegészülve.

  

A Chameleon Interiors kifinomult és luxus enteriőröket tervez, elsősorban az Egyesült Királyság, de egész Európa szerte is, visszafogott színekkel, a modern és klasszikusabb dizájn vezérvonalát követve.

multesjovoegyuttelese portre

Yvonne Jones
www.chameleoninteriors.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop