Világújdonság a Hörmann új szekcionált kapuja

„Fémlemezfedések az építészetben” díjátadó
Hogyan vásároljunk konyhai szagelszívót?
Lehetséges hőszigetelési módok

A Hörmann bemutatta 60-as gyártási sorozattal, ipari szekcionált kapujának következő generációját. Az új termék akár 1 m/s-os sebességgel, egyszerű karbantartással, valamint csendes, alacsony kopással járó kapufutást tesz lehetővé.

vilagujdonsagahormannujszekcionalt 720

Az új ipari kapuhoz, újonnan kifejlesztett – WA 500 FU néven – meghajtást is kínál a Hörmann. Mindemellett az 545-ös és 560-as vezérlések Bluetooth funkcióval és HCP busz interfésszel is elérhetők, mely által az ipari szekcionált kapuk digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is integrálhatók. Ehhez fejlesztette ki a cég a SmartControl online portált, mely a távkarbantartásokban segít, valamint a BlueControl alkalmazást, mely egyszerűsíti a Bluetooth-on keresztüli, helyszíni szervizelést.
vilagujdonsagahormannujszekcionalt 1
Nyitási sebesség: akár 1 m/s
Az újonnan kifejlesztett WA 500 FU iparikapu-meghajtással és az 560-as vezérléssel kombinálva a Hörmann 60-as gyártási sorozatú ipari szekcionált kapuival akár 1 m/s maximális nyitási sebesség is elérhető. A kapuk nagy futási sebességüknek köszönhetően lényegesen rövidebb ideig vannak nyitva, így az energiaveszteség is csökken. Ezzel egyidejűleg a WA 500 FU tengelyhajtás biztosítja a nyugodt, alacsony kopású kapufutást, a lágy indítást és lassított stop funkciót, valamint a kapu állandó futási sebességét.
A nagy nyitási sebesség mellett az 560-as vezérlés további előnyöket kínál: a szériafelszerelésként kapható opciós relé használható például garázsmegvilágítás, reteszelések vagy az indítási figyelmeztetésre és előjelzésre szolgáló lámpák vezérlésére vagy a kapu végállásának jelzésére. Az egysávos be- és kihajtással rendelkező többszintes parkolóházak esetében a vezérlés ráadásul forgalomirányítással is kibővíthető. Ezenkívül a két szériafelszerelésként kapható időkapcsolóval különböző időszakokra szabott forgatókönyvek is programozhatók. Ezáltal – például a nagy mélygarázsok szekcionált kapui – úgy programozhatók, hogy nagy forgalmú időszakokban ne záródjanak be automatikusan minden egyes jármű áthaladása után. Ezenkívül a vezérléssel külön részleges nyitási pozíció is meghatározható, például személygépkocsik vagy tehergépkocsik számára. Így elkerülhető, hogy a kapuk szükségtelen mértékben nyíljanak a kisebb járművek számára.

A kapu állandó, akár 0,5 m/s-os futási sebességéhez a Hörmann az 545-ös vezérlést kínálja, amely az idő kijelzéséhez és az egyes eseményekhez tartozó időbélyegek létrehozásához már eleve rendelkezik egy 4 számjegyű, 7 szegmenses kijelzővel. Emellett a kapu automatikus utánzárása is programozható ezzel a vezérléssel, így az adott igények és helyzet függvényében, egyedi nyitási idő határozható meg. A vezérlés másik jellemzője az energiatakarékos funkció, amellyel a vezérlés a meghajtással együtt kevesebb, mint 2 wattot fogyaszt készenléti üzemmódban.

vilagujdonsagahormannujszekcionalt 2
Továbbfejlesztett szerkezet, intelligens vezérlés
A Hörmann ipari szekcionált kapuinak új generációja most először integrálható digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is. Az új 545-ös és 560-as vezérlések alapfelszerelésként Bluetooth-vevővel rendelkeznek. A Hörmann BlueControl alkalmazásával együtt ez egyszerű és gyors üzembe helyezést tesz lehetővé. Emellett a Hörmann a SmartControl online portálon keresztül távkarbantartási lehetőséget is kínál a beépített HCP-busz interfész segítségével.

vilagujdonsagahormannujszekcionalt 3
Az ipari szekcionált kapuk új generációjának szerkezetét lényeges szempontok szerint optimalizálták. Ide tartoznak az optimalizált futósínívek és a nagyobb méretű futógörgők, amelyek csendesebb és alacsonyabb kopású kapufutást biztosítanak. Ezenkívül az opcionálisan lengőmechanizmussal ellátott alacsony sínvezetés nagyobb áthajtási magasságot tesz lehetővé. Választható tartozékként műanyag tokláb is rendelhető, amely tartós védelmet nyújt a kaputok részére a nedvesedés okozta rozsdásodás ellen. A kevesebb komponens és a besajtolt csavarok szintén egyszerűsítik az ipari szekcionált kapuk összeszerelését és karbantartását.

vilagujdonsagahormannujszekcionalt 4
Feltolásvédelem, SmartControl, BlueControl
Az esetleges betörési kísérletek elleni még fokozottabb biztonság érdekében az új 60-as gyártási sorozat minden kapukivitele és -mérete a kapu mindkét oldalán szériafelszerelésként feltolásvédelemmel ellátott. A Hörmann opcionális megoldásként további betörésgátlást kínál, amely megfelel a DIN / TS 18194 szabvány szerinti RC 2 ellenállási osztály követelményeinek.
Az új generációs ipari szekcionált kapu valamennyi újítása már elérhető Magyarországon is.
A SmartControl lehetővé teszi a kapuk 24/7 felügyeletét és műszaki ellenőrzését a távolból. A kapukkal kapcsolatos minden fontos információ, például hibaüzenetek vagy terhelésváltozások, online portálon keresztül hívhatók le. Az előre konfigurált események bekövetkezésekor a felhasználók automatikusan értesítést kapnak. A távkarbantartás révén megtakaríthatók vagy lerövidíthetők a helyszíni szervizkiszállások. A műszaki meghibásodások elkerülhetők a megelőző karbantartással és az alkatrészek időben történő cseréjével. A hibák számos esetben a kapuvezérléshez való online hozzáféréssel elháríthatók. Ez a megoldás a 2015-ös gyártási évtől kezdve elérhető a Hörmann összes gyorskapujához, valamint az 545-ös és 560-as vezérléssel ellátott Hörmann ipari szekcionált kapukhoz is kapható.

vilagujdonsagahormannujszekcionalt 5
A BlueControl ingyenes alkalmazás a Hörmann 545-ös és 560-as vezérléssel ellátott ipari szekcionált kapuinak üzembe helyezéséhez, szervizeléséhez és karbantartásához. Az alkalmazás iOS, Android és Windows operációs rendszerekhez érhető el, mely Bluetooth-on keresztül csatlakozik a helyszínen lévő vezérléshez. A technikusnak így áttekinthető módon, egyértelmű szövegek formájában mutatja meg, a kapu paramétereit. Az események és hibák a megfelelő időbélyegekkel együtt kerülnek kiolvasásra, és egy szempillantás alatt láthatók az okostelefonon. Ezenkívül a karbantartás-számlálók is egyszerűen visszaállíthatók. Új telepítés esetén, az egyes kapukhoz létrehozhatók az összes paramétert tartalmazó sablonok, amelyek „gombnyomással” átmásolhatók az azonos berendezésekre. Ezáltal lehetővé válik a gyors és egyszerű üzembe helyezés. Ugyanígy, a szervizelés szempontjából fontos vezérlési adatok már a helyszínen könnyen kiolvashatók és értékelhetők. Emellett a vezérlési adatok időtakarékos módon e-mailben továbbíthatók – pl. a műszaki szerviz részére.

www.hormann.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop