Vászonkép, a legnépszerűbb faldekoráció

Többrészes vászonképeket készíttetni saját fotókból manapság nagyon trendi. Sokan szeretnék lakásukat 3, 4 vagy 5 részes vászonképpel dekorálni, de ezernyi kérdés vetődik fel az ötlet kivitelezésével kapcsolatban. Mekkora méretben érdemes gondolkodni? Mire kell figyelni a rendelésnél? Mennyibe kerül egy többrészes összeállítás, és mekkora fotó kell hozzá? Összegyűjtöttük a leggyakrabban felvetődő kérdésekre a választ.

vaszonkepalegnepszerubbfaldekor 720

A többrészes vászonképeknek jó néhány vitathatatlan előnyük is van, azon kívül, hogy divatosak. Először is, akármilyen nagy méretben kivitelezhetők, másrészt, egy ízlésesen kiválasztott, igényesen elkészített, élénk színekben pompázó vászonkép rendkívül mutatós, az egész szobának egyedi hangulatot ad. Ráadásul nem is sokkal drágább, mint egy egyrészes vászonfotó készíttetése.

A többrészes vászonképek nagy méretben mutatnak igazán jól. Egy öt részből álló fekvő vászonképet a szakértők véleménye szerint 80 cm-nél kisebb szélességben nem érdemes elkészíttetni, mert a darabok annyira kicsik lesznek, hogy a végeredmény nem igazán mutatós. A legelterjedtebb szélességi tartomány 120–150 cm között van fekvő képek esetében, de már egy 100 cm magas összeállítás is domináns, szemet gyönyörködtető dísze otthonunknak.

A vászonkép rendelési folyamata során arra érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg olyan szolgáltatót válasszunk, ahol a képek előkészítését emberek, és nem algoritmusok végzik. Ez azért fontos, mert a gépi feldolgozás során könnyen előfordulhat, hogy olyan részt vágnak ketté, amelyet egyáltalán nem kellene, például emberi arcot, szemet. A megrendelés véglegesítése előtt egy látványtervet és egy árkalkulációt mindenképpen fontos látnunk, hisz ez alapján lehet igazán eldönteni, megfelel-e elvárásainknak az előkészített verzió, vagy pedig még módosításokra van szükség.

vaszonkepalegnepszerubbfaldekor 1

Az elrendezés szempontjából a döntő kérdés a szimmetria. Ezzel kapcsolatban áérdemes leszögezni, hogy nincsenek általános érvényű szabályok, mert ez kreatív tervezési folyamat. Dilemma esetén a téma segítheti a döntést: ha az adott kép komolyabb hangulatú vagy elegánsabb, egy szimmetrikus felosztás nagy valószínűséggel jobban passzol hozzá. A lazább, vidámabb képek részeinek elrendezésekor viszont nem feltétlenül kell a szimmetriához ragaszkodni, bátran kombinálhatjuk a formákat.

A fotó felbontásával kapcsolatosan ökölszabály, hogy 30 centiméterenként kell 1000 pixel. Ez azt jelenti, hogy például egy 120×90 centiméteres többrészes kép összeállításához ideális esetben egy 4000×3000, tehát 12 megapixeles kép szükséges. Előfordulhat azonban, hogy egy kisebb képből is jó minőségű végeredményt lehet kihozni, ez attól is függ, hogy ahol készíttetjük a képek, milyen eszközökkel dolgoznak, és mit tudnak vállalni. A többrészes vászonképek összeállítása drágább az azonos méretű egyrészes vászonképekhez képest. Ez nem meglepő, hisz több munkával jár a kivitelezés, és több anyagot is kell felhasználni. Kedvezmények azért mindig vannak, aktuálisan például 30 százalékos kupont kínál a Vászonkép Szalon. A pontos árakról és a méretekről a honlapon találni további információkat.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop