Ki találja ki a várat?

Bubi lesz a közbringa
Lakásvásárlás külföldön
Dupla tető

A Zoboki iroda mellett a KÖZTI is részt vesz a koncepciópályázaton.Természetesen öröm, hogyha történik valami a budai Vár körül, azt azonban elég nehéz megmondani, mi indította arra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt Zrt.-t épp a két választási forduló között, április 22-én, hogy koncepciópályázatot írjon ki a Várnegyed komplex fejlesztésére. Nem csak a sokat emlegetett palotarészre tehát, hanem a középkori eredetű polgárvárosra is. Netán biztatást kapott erre az akkor már győzelemre álló politikai erőtől? Vagy éppen ellenkezőleg: utolsó dobása ez a hatalmát vesztett s távozó politikai garnitúrának? Vagy nincs itt semmi politika, egyszerűen csak teszik a dolgukat az MNV Zrt.-nél, s épp most jutottak el odáig, hogy valóban kezdjenek valamit a Várban?

 

Az azonban feltűnő volt, hogy a pályázaton való induláshoz olyan feltételeket szabtak, amelynek nagyon kevés építészműhely felelt meg. Ezt némi kritikával illette a Magyar Építész Kamara is. Annak az építészirodának a forgalma, amelyik pályázni kívánt, az utóbbi három évben meg kellett haladja a 300 millió forintot, továbbá referenciái között fel kellett mutasson olyan megvalósult városfejlesztési tervet, amelynek az összértéke 180 millió forint. Ezeknek a feltételeknek azonban kevesen tudtak megfelelni. A Zoboki–Demeter & Társai Építésziroda igen, s véletlenül volt is koncepciója a Várra. Sokáig úgy tűnt, ők lesznek az egyedüli pályázók. Végül jelentkezett a KÖZTI is, ám közben a Zoboki és Demeter irodát hiánypótlásra kérték, amelyet az iroda nem volt hajlandó megtenni.

 

Az eredményhirdetést a pályázat kiírója e hét szerdára ígérte, de végül egy paragrafusra hivatkozva augusztus 3-ra halasztotta. Elképzelhető, hogy végül egy különös jogi megkötés következtében – amint azt az Index egy cikke is fejtegette – egyik ajánlattevőt sem választják majd nyertesnek. Vagyis ha egy közbeszerzési eljárásnál csak ketten pályáznak, s az egyiket formai okok miatt kizárják, a másikat nem nyilváníthatják győztesnek.

forrás:Népszabadság online

A cikk folytatódik: nol.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop