Vakáció az építész házában

Dupla szint, dupla öröm
Londoni életérzés Ibizán
Attraktív transzformáció

Thomas Griem és felesége, Lili, a díjnyertes angol TG-Studio alapítói több éves belsőépítészeti tapasztalattal a hátuk mögött elhatározták, hogy Spanyolország népszerű nyaralóhelyén, a Földközi-tenger gyöngyszemének tartott Mallorcán tervezik meg álmaik nyaralóját.


A brit tervezőpáros, Thomas és Lilinek Griem évekig kutatott a tökéletes telek után a Baleár-szigeteken, amikor egy ingatlanos ismerősük kedvező tájolású saroktelket ajánlott Sol de Mallorca városában, közel a tengerhez. Miután igent mondtak, Thomas egy modern, L alakú épületet tervezett, középpontban a kerttel és a mediterrán napsütésben csillogó medencével. A házban számos részlet figyelmet érdemel: legelsőként a rusztikus mallorcai kővel borított ház falainak
a szépsége szembetűnő, amelynek részleteit esténként az okosvilágítás emeli ki. A kertet egy helyi kertészre bízták, aki pálmafákat és előnevelt, koros olívákat telepített az udvarba. A ház szíve a tizenötször hét méteres nyitott terű nappali, amely egybenyílik az étkezővel és a konyhával, méretes tolóajtójának köszönhetően pedig nyaranta a terasszal is. „Az ötlet az volt, hogy eltávolítsunk minden akadályt a belső és a belső rész között” – mondja Lili. Lakberendező tervezte szőnyeg, komfortos kanapé, légies, üveg dohányzóasztal és kényelmes karosszékek teszik elegánssá és nagyvonalúvá a teraszasszal együtt élő helyiségeket, a televízió alatt pedig egy egyedi készítésű kandalló is helyet kapott. Alkalmazkodva Mallorcához, a helyiségeket egyaránt finom dizájnú Binissalem mallorcai kővel burkolták, amelyből a szoba mérete miatt két különböző mintát rendeltek.

A székekkel szegélyzett étkezőasztalt akár tizenketten is körbeülhetik, a plafonig érő tölgyfa konyhabútor magas egységekkel, rejtett hűtővel, sütővel, tárolókkal felszerelt. A tetején egy 80 cm-es széles munkalap kényelmes felületet ad a főzéshez, bőven elférnek rajta a háztartási gépek, a kenyérpirító és a különböző keverők. Valamennyi hálószoba a földszintre került, közvetlen kapcsolattal a kerttel, kivéve az egyetlen vendégszobát, amelynek teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. Az árnyékolást mindenütt zsalugáterekkel oldották meg, így éjjel nyitott ablakok mellett lehet aludni, miközben a zsaluk garantálják a bent alvók biztonságát és a friss levegő áramlását. Amióta a nyaraló
elkészült, a család nem is nagyon vágyik máshová, több hetet itt, ezen a csodás helyen tartózkodnak, amely újabb inspirációkkal tölti fel a szülőket kreatív tervezői munkájukhoz.

Thomas Griem építészmérnök berlini és londoni tanulmányait követően 2011-ben alapította a TG-Studiot. Húsz éve alkot szerte a világban, Hongkongtól New Yorkig, pályája során a legendás Phillippe Starckkal is együtt dolgozott.

Thomas Griem

www. tg-studio.co.uk
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
    2
    Az Ön Kosara
    Éves előfizetés
    2 X 5150 Ft = 10300 Ft
    Fél éves előfizetés
    2 X 2575 Ft = 5150 Ft