Megvalósult gyerekkori álom

Vendéglátónk gyerekkori vágya volt egy olyan nyaraló, amelynek minden ablaka a Balatonra néz. Az 56 négyzetméteres lakásban ma már az unokáikkal töltik itt a legtöbb időt, és legyen akár nyár, akár tél, a kikapcsolódás tökéletes. Dr. Somogyi Patrícia lakberendező munkája.

A vidéken élő Miklós és Éva olyan megoldást kerestek nyaralónak, ahol kényelmesen elférnek az unokák is. A siófoki Ezüst-part egy hatvanas évekbeli teljesen felújított bérházában találták meg álmaik neetovábbját. Miklós különösen vonzódik a Balatonhoz, ám aktívabb éveiben csak nagyon kevés időt tudott eltölteni a vízparton. A tulajdonosok azt kérték Dr. Somogyi Patrícia lakberendezőtől, hogy minél jobban használja ki a helyiségeket, ne legyen zsúfolt a tér, könnyű, levegős, praktikus szobákat tervezzen számukra. Patrícia egy egylégterű nappali-konyha-étkező, valamint két nagyobb hálószoba kialakítását javasolta a családnak. A modern elemek összhangjával találkozunk a teljes lakótérben: magas minőségű laminált padló, fehér gipszkarton megoldások, minőségi bútorok és kiegészítők jelennek meg. Az uralkodó szín a kék, amit sok arannyal kombináltak. Patrícia ugyanis nem csupán a kék-fehér, ún. beach dizájnt alkalmazta a tervezéskor, hanem a házaspár lakásához picit hasonló glamouros megoldásban gondolkodott az otthonosság érdekben. Ezért választott arany-színű glamour csillárt az étkezőbe, kagylót utánzó arany széklábú foteleket vagy üveglappal kialakított aranyszín dohányzóasztalt. A nappaliból két lépéssel az étkezőbe jutunk, ahová kör alakú asztalt helyezett el a tervező. Mint mondja, kis lakóterekbe ez a legpraktikusabb megoldás, hiszen könnyen körüljárható, nem vesz el helyet az amúgy is kicsiny térből. Patrícia egy zöld tapétával kiemelte az eltérő funkciót az asztal mellett, ami kifejezetten jót tett a lakás hangulatának.

A konyha egyszerű, praktikus, minden fontos elem megtalálható a beépített bútorban, négy főzőlappal akár egy nagyobb vendéglátás is könnyedén megoldható. Természetesen a két hálószoba is a Balatonra néz, a nagyszülők hálójából a telifal ablakon keresztül olyan látvány nyílik, amelyre bátran mondható: Miklós gyermekkori álma maradéktalanul teljesült. A helyiségben éppen elfért a franciaágy és egy kisebb gardrób, a hangulat kellemes, családias, igazán pihentető. Letisztultság uralkodik itt is, akárcsak a kicsiny fürdőszobában, amelyet egy nagyon ügyes megoldással, plusz előtétfallal alakított ki a tervező. A türkiz kiemeléshez két mosdót is tervezett, a csempefal mögött pedig rejtett világítást alakított ki. A lakáshoz tartozik még kényelmes, 13 négyzetméteres terasz is, ahol az egész család együtt pihenhet a nyári estéken. Persze telente is öröm lesz itt az élet, hiszen a környezet önmagában is szemet gyönyörködtető.

Egy lakás tervezésénél a legfontosabb szempont az adottságokból a legtöbbet kihozni, maximálisan figyelembe véve a lakó igényeit. A funkcionalitás és az esztétika finom egyensúlyának megteremtésével olyan harmónia létrehozására a célom, amelyhez sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet.

Dr. Somogyi Patrícia

lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop