Mindent a szemnek

Külvárosi ékszerlakás
A szerkesztett természetesség
Stílusváltás bútorcsere nélkül

A csodás kilátással rendelkezőingatlan tervezése során a terek funkcionális kihasználása mellett fontos volt az otthonos hangulat megteremtése is, amely nem nélkülözi az egyedi és akár extravagáns megoldásokat.

Minden tervező álma az olyan felkérés, ahol érzi megbízója bizalmát, és bátran élhet alkotói szabadságával. A jogász és üzletember házaspárral, akik szűkösnek ítélték budapesti otthonukat, a személyes kapcsolódás hamar megtörtént, és a több évig tartó közös munka során is mindvégig fennmaradt. Korábbi otthonuktól nem messze rátaláltak egy nagyszerű panorámával rendelkező telekre, ahová új családi házukat megálmodták. A tervezési és kivitelezési folyamat kezdetét
vette, ahol mind az építész, mind magam, enteriőrtervezőként szabadon mozoghattunk a szabályok és szabványok keretein belül. Az alsó szinten a vendégek lakrészét alakítottuk ki egy kellemes méretű szobával, teakonyhával és fürdőszobával, itt található továbbá a mosókonyha és a fittnesz helyiség. A középső szint a családi időtöltésé és vendéglátásé, amelynek kiváló lehetőséget biztosít a kisebb lakás méretű nappali – étkező – konyha, ami dolgozószobával, nyári konyhával és vendégmosdóval egészül ki. Több dizájnmegoldást is alkalmaztunk, szem előtt tartva a helyiségek funkcióját és az otthonos atmoszféra megteremtését. Több mint negyven folyóméter egyedi tervezésű épített bútor került a házba, többek között a nappali konyha, amely dupla szigetével egyedi jelleget kapott. A szint fókuszpontja a térben álló elektromos bioetanol kandalló. Amellett, hogy imádtuk a nagy légteret, szerettük volna a funkciókat is elválasztani. Így született meg a gondolat, hogy a zárt függesztett gipszkartondobozt egyedi mintázatú fém perforált lemezzel helyettesítjük, ezzel elválasztva, de nem lezárva a tereket.

Sok más izgalmas elem is bekerült, mint a nappali, a nyári konyha és szülői fürdő tapétája, a pálcás fali bortartó, az egyedi tervezésű és gyártású nappali lámpatest vagy a sötét budoár hangulatú fürdőszoba. Az emeleti zóna a szülői hálóval, gardróbhelyiséggel, két gyermek- és két fürdőszobával tökéletes intimitást biztosít a család számára. A ház fehér és taupe alapszíneit különböző mintákkal és szintenként váltakozó kiegészítő színekkel tettük mozgalmassá, ügyelve, hogy a három emelet egy egységgé olvadjon össze. Bár szárnyalhattunk a tervezés során, sosem hagytuk figyelmen kívül ügyfeleink ízlését és észrevételeit. Nagy biztonsággal adtuk birtokba új otthonukat, tudva, hogy minden részletét szeretik majd.

Minden megbízásnál arra törekszünk, hogy egységes és harmonikus környezetet teremtsünk, amely megbízóink személyiségét tükrözi. Kiemelt figyelmet fordítunk a mindennapi életben megélt funkcionalitásra is, hiszen a valódi dizájn a komfortos használat során teljesedik ki.

Kádár Helen

enteriőrtervező, lakberendező
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop