Férfiasan vagány

A legtöbb ember számára meglepő, hogy amikor évek óta várt új lakása végre elkészül, és átveszi a kulcsot, nem jelenti azt, hogy beköltözhet. Mert az igazi munka csak akkor kezdődik, az otthonteremtés. Balázsnak Petyerák Katalin lakberendező volt a segítségére, az eredmény pedig önmagáért beszél.

ferfiasan-vagany-petyerak-katalin

Egy kedves fiatalember, Balázs azzal keresett meg, hogy a zuglói új építésű. 50 négyzetméteres, most elkészült lakóparki lakását rendezzem be, hogy élhető legyen, minden igényt kielégítsen, saját otthonának érezze. Mert az ilyen új építésű ingatlanokat fehérre festett falakkal, a falon és mennyezeten lévő elektromos kiállásokkal veszik át az emberek, és beindulhat a fantázia, hogy ezt a teljesen üres, natúr teret hogyan töltsük be színekkel, anyagokkal, bútorokkal világítással…

Szerencsém volt, mert Balázsnak voltak konkrét elképzelései, és ez mindig nagyon jó, ha tudjuk, hogy milyen irányba kezdjük a tervezést. Örültem, mert első mondata az volt, hogy sötét színeket szeretne, antracitot, szürkét, kéket… Ezek hozzám is nagyon közel állnak, de nagyon ritka az ilyen kérés, mert a legtöbb ember a világosabb árnyalatokat preferálja. Itt jó alkalom kínálkozott, hogy megmutassuk, nem kell félni a sötétebb színektől, mert igenis nagyon szuper, nagyon vagány, otthonos hangulatot lehet a mélyebb tónusokkal is teremteni. Sok új építésű ingatlanban
külön konyhahelyiség sincs, így volt ez itt is, s mivel a víz- és elektromos kiállásokat már kialakították, behatárolt volt, hogy milyen konyhát tervezhetünk. A svéd bútoráruház szürke konyhája mellett döntöttünk, a konyhapult feletti falat pedig bronz színű panelekkel burkoltuk.

A nappali fő ékessége a Casati festékcsaláddal készült dizájnfal, amelyet Vityi Petra festett. A kék árnyalatait szépen ötvözve a bronzos színekkel harmóniába került a mellette található konyha hátfalával. Mivel a nappali nyújtott alakú, úgy gondoltam, hogy ezt a kanapé mögötti hosszú falfelületet jó lenne megtörni. A dizájnfal előtt jól mutat a szürke kanapé. Balázst dicséri, hogy bevállalta a sárga színt, amely nagyon kiemeli a szürkéket és a kékeket. Manapság a legtöbb új építésű lakás mennyezethűtés-fűtéssel készül, ami, ha előre nincs megtervezve, nagyon megnehezíti, illetve behatárolja a világítótestek elhelyezését. Itt is ehhez kellett alkalmazkodni. A hálószoba berendezését is megnehezítette a szoba alakja, amely nem túl széles, így tárólóhelynek is alig marad hely, színvilágában azonban azonos a nappali palettájával.

Hiszem, hogy a bennünket körbevevő környezet harmóniája energetizálja, segíti a benne lévők jobb közérzetét. Egy lakás funkcióit és látványelemeit úgy kell megkomponálni, hogy az kisebb változtatásokkal hosszú távon is ki tudják szolgálni a benne élőket.
Petyerák Katalin
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop