Könnyű szigetelés a huzatos padlásra

Februárban még lógnak a jégcsapok az ablakokon, és hajnalra sokszor lefagy az autó szélvédője. Tárt ajtókkal várnak viszont a jégpályák, és milyen jó érzés arra gondolni, hogy a korizásból hazaérve komfortos otthonunkban gyorsan átmelengethetjük ujjainkat. Persze ehhez jól szigetelt házra van szükségünk!

Rendkívül divatosak mostanában a régi építésű faszerkezetes tetejű vagy könnyűszerkezetes házikók. Lelkes felújítók álmodoznak arról, hogy megvásárolva komfortos, egészséges, energiahatékony otthont varázsolnak belőle családjuk számára. Csak az a gond, hogy a kezdeti lendület már a padlásfödémnél elakad… Nos, ezzel a problémával valóban érdemes inkább szakértőhöz fordulni, mert a megoldás nem csak látszatra összetett. Akár régi, akár új épületről beszélünk, a fából készült könnyű padlás és tetőszerkezet költséghatékony, ám ezeknek az üreges fafödém-szerkezeteknek – geometriai összetettségük miatt – nehezebb minden pontját hibamentesen hőszigetelni. A tér ugyanis alig megközelíthető, mert a minden energiatakarékossági igényt kielégítő, rengeteg helyet elfoglaló gépészet is mind itt kerül elhelyezésre. A padláson elterülő gigantikus csőrengeteg biztosítja ugyan a nulla energiájú könnyűszerkezetes házak optimális működését, gyakorlatilag azonban lehetetlenné teszi a padlásfödém szigetelését, sík felület híján pedig nincs hely például egy szigetelőpaplan kiterítésére sem.

Evidens, hogy minőségi élőmunkára lesz szükség a különleges szigetelés elvégzéséhez, azt azonban nem könnyű megfizetni, ezért célszerűbb a gépesített megoldás felé orientálódni. Az egyetlen hatékony eszköz, amellyel az összes rés kompletten leszigetelhető, ha a szerkezet üregeibe befújógéppel juttatjuk a„pelyhesített” üveggyapot hőszigetelő anyagot. A sárga vattapamacsnak csúfolt, de meglepően jól hasznosítható URSA ReFloc befújható ásványgyapot pontosan itt jöhet számításba. Az erre specializálódott szakember a zsákból beleöntött, fellazított állagú sárga ReFloc pamacsokat közvetlenül a szigetelni kívánt padlásfödémre fújja rá, amelyek így eljutnak az épületgépészeti csőhálózat alá, közé és fölé is. Egyenletesen és lazán szétterülnek, és maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret és üregeket. A szolgáltatás komplex, nincs külön anyagszállítási költség: az ásványgyapottal töltött zsákok a befújó gép kíséretében érkeznek, és azonnal beépítésre is kerülnek. Mivel az installáció során nincs vágási veszteség, ezért ez az ötletes technológia hulladékmentes megoldást garantál felújítás és új építés esetén is. A befújható gyapot illesztési hézagok nélküli gyors beépíthetőséget biztosít, nem jön létre vonalmenti hőveszteség sem, amely más megoldásoknál valós problémaforrás. További előny, hogy az URSA ReFloc könnyű súlya miatt statikailag egy régi épület felújításánál sem terheli meg a pl. a faszerkezetű padlásfödémet. Ezzel az optimális szigetelő módszerrel réteges külső falak, beépített ferde tetők és könnyűszerkezetes épületek minőségi szigetelése is elvégezhető, nem hasznosított tetőtérnél, ritkított deszkaburkolattal lefedve gyakorlatilag az egyetlen minőségi megoldás.

A befújható URSA ReFloc üveggyapot remek hőszigetelő és hangelnyelő, ráadásul nem tűzveszélyes (A1-es tűzbiztonsági kategória), nem tartalmaz rágcsálók számára kívánatos anyagot, és mivel páraáteresztő, ezért a penészesedés sem merülhet fel. A házak minden szeglete megfelelő figyelmet érdemel – és hosszú távon meg is hálálja a gondoskodást. A háztulajdonosok legnagyobb örömére a befújható ásványgyapot valóban egy korszerű és költséghatékony technológia, amely „egy fújással” garantálja otthonunk maximális komfortját.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu
További műszaki információ: Varga Tamás
alkalmazástechnológus


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop