Miért előnyös a sarokkanapé?

Amikor új kanapéra vágyunk, felmerül a kérdés, hogy mennyire kényelmes a sarok-ülőgarnitúra, illetve hogy az két- vagy háromszemélyes legyen. A választás nem könnyű feladat, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy ennek a bútornak hosszabb távon kell kiszolgálnia igényeinket, és legyen komfortos is. Segítünk néhány ötlettel a legjobb kanapé kiválasztásában!

Milyen kanapét vásároljak?
A hagyományos életterekben általában találunk egy olyan bútorszettet, ami egy kényelmes kanapéból és két fotelből áll. Általában ezek a darabok egymás felé irányuló szögben állnak, hogy ösztönözzék a beszélgetést, vagy egy fókuszpont, például a kandalló felé mutatnak. Míg ezek az összeállítások nagyszerűek a jól berendezett nappalikban, a hangulatos családi szobákban a sarokkanapé vagy az „L” alakú kanapé praktikusabb vétel lehet, mivel az egész család elfér rajta, még olyan helyiségekben is, ahol a hely korlátozott. Ahol a falhoz szorított szék kissé furcsán néz ki, ott a fallal egy síkban lévő kanapénak van igazán értelme, és a barátságos légkört is biztosítja.

Mit figyeljünk a vásárlása előtt?
Van néhány dolog, amit célszerű átgondolni, mielőtt sarokkanapét veszünk. Az első és talán legfontosabb szempont, hogy elemekből álló vagy fix kanapét szeretnénk-e vásárolni. Ha az utóbbinál döntünk, ügyeljünk rá, hogy a bútor melyik irányba néz, a hosszabb oldal hová kerül majd, jobb- vagy a baloldalra? Ezek a bútorok általában aszimmetrikusak, így nem tudjuk megfordítani őket. Az elemes kialakításokat szekciókban árulják, így ideális konfigurációt készíthetünk anélkül, hogy az egy meghatározott formára korlátozódna. Ezek a bútorok kiválóak a szórakozáshoz és vendéglátás esetére, mivel a heverőt tetszés szerinti oldalra helyezhetjük át, hogy elférjen rajta a vendég.

Azt szintén alaposan át kell gondolni, milyen funkciót szánunk a kanapénak. Az egyik karfás, puha hátpárnáival és mély üléseivel kényelmes lesz, és alkalmas például a romantikus filmes éjszakákra és a családi összejövetelekre. Az álló háttámlával ellátott, szilárd, moduláris kanapé formálisabb ülőalkalmatosság, amely jól használható meghitt szórakozáshoz vagy játékestekhez. Ne feledjük, az extra ülőpárnákkal és háttámlákkal ellátott bútorok általában puhábbak, így a kialakítás kényelmesebb, és pihenéshez vagy alváshoz jobban megfelel.

Érdemes továbbá megfontolni, hogy milyen típusú kárpitot szeretnénk választani. A bőr sarokkanapé például jól néz ki, és könnyebben tisztítható, mint néhány más szövet, ugyanakkor kevésbé hangulatos, mint a szövet vagy a bársonyos huzatú. Utóbbi típusú például a hazai webáruházakban hozzávetőlegesen 117 ezer forintért kapható Jolly sarokkanapé ideális erre a célra. Ezt a bútort mindenki értékelni fogja, mert kényelmes pihenést biztosít, és kompakt megjelenése miatt helyet takaríthatunk meg vele, nagyobb lakás esetén pedig elfér akár a vendégszobában is. Mindezek mellett könnyedén alvóhellyé alakíthatjuk, ágyneműtartója pedig a komfortos, szivacsos ülés alatt található. Ennek a korszerű sarokkanapénak (amely 200x74x155 cm-es kiszerelésben, és 108×200 cm-es fekvőhellyel készült, szürke színben) az is előnye, hogy kiválaszthatjuk a nekünk tetsző oldalt, azaz egyéni szempontoknak megfelelően alakíthatjuk szobánk méretéhez vagy elrendezéséhez. A termék árában a párnák is benne vannak, s ami fonto: a bútort önálló összeszerelésre kialakított csomagban hozza a futár – természetesen részletes szerelési útmutatóval. A sarokbútor kiváló eszköz arra is, hogy a nyitott terekben kissé elszigeteljük a különböző lakóterületeket. Ferde hátlapja rögtönzött térelválasztóként működik, megakadályozva, hogy a helyiség túlságosan zsúfolttá váljon.

Kép forrás: pixabay.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop