Csillapítsa kertvágyát a hétvégi GardenExpón!

Sokan várjuk már, hogy a kertben vagy teraszon kialakíthassunk otthonunkban egy nyugodt oázist. Melyek a legújabb trendek? Milyen növényeket, kültéri bútorokat, kiegészítőket érdemes vásárolni a nyugodt, inspiráló és stílusos környezet megteremtéséhez? A hétvégén újra kinyitja kapuit az ország legnagyobb kerti életmód kiállítása, a GardenExpo, ahol választ kaphatunk kérdéseinkre. Magazinunk is várja a látogatókat kedvezményes akciókkal!

TERMÉSZETES ANYAGOK
Kint és bent is népszerű döntés, ha természetes anyagokkal vesszük körül magunkat, azonban a kertek és teraszok esetében érdemes arra is gondolni, hogyan tudjuk megvédeni a bútorokat és kiegészítőket az időjárás viszontagságaitól. Kültérre a klasszikus fa mellett a rattan és a különféle növényrostok is remek alapanyagnak bizonyulnak, illetve a kötél, makramé bútorok is divatosak manapság. Ezeket fehér felületekkel kombinálva letisztult, fiatalos hatást érhetünk el, ami a natúr stílus kedvelőinek biztosan elnyeri tetszését.

FENNTARTHATÓ KERTEK
Nagyon fontos, hogy öko-kiskertet vagy nagyobb, úgynevezett permakultúrás kertet alakítsunk ki otthon, amelyik nem pusztítja el a beporzó rovarokat, és nem meríti ki a termőföldet. A megfelelő növénytársítások megtalálása, a vetésforgó, a hasznos rovarok betelepítése, a mulcsozás, valamint a vegyszermentes, rovarbarát növényvédő szerek alkalmazása mind-mind nagyon fontos elemei ennek a szemléletnek, amelyek elsajátításában egyre több segédanyag és könyv van segítségünkre.

FALFESTMÉNYEK
A murál a szórakozóhelyek és egyéb vendéglátóipari kerthelyiségek közkedvelt dekorálási eszköze, amit könnyedén átültethetünk saját otthonunk kiemelt térhatároló felületeire is. Buja növényzetet imitáló rajzokkal színesíthetjük a környezetünket, vagy izgalmas színpárosításokkal és absztrakt formákkal teremthetünk inspiráló, művészi atmoszférát magunk köré.

KERTI TŰZRAKÁS
Egy mutatós és praktikus tűzrakóhely a kert központja lehet nyáron, hiszen sütögetni, beszélgetni vagy melegedni is összegyűlhet körülötte a csapat. Azonban fő a biztonság – ne feledjük, csak kiépített, a lángok terjedését megakadályozó helyen szabad tüzet gyújtani!

KÜLÖNLEGES PIHENŐHELYEK
A kertek pompás helyszínt biztosítanak a feltöltődésre, így hasznos, ha van olyan pontja, ahol csak relaxálunk, olvasunk vagy szundítunk. Kiváló megoldás erre egy nagy kültéri fekvő- vagy függőfotel, függőágy vagy kényelmes kültéri heverő sok díszpárnával.

SZÍNES ÉS BOHÉM
A színes, mintás szőttesek, makramék, hippi stílusú tárgyak nem csak bent tudnak bohém karaktert adni egy térnek, a kerteket és teraszokat is bátran öltöztethetjük ezekkel a kiegészítőkkel. Kombináljunk rongyszőnyegeket, kopott felületű fa és kerámia kiegészítőket eklektikus növényekkel a garantált sikerért!

ZEN KERTEK
Kedveljük a letisztult, sallangmentes elrendezéseket? Rajongunk az ázsiai kultúráért? Vagy csupán a lelki békénket támogató környezetre vágyunk ebben a kiszámíthatatlan világban? Nagy kertben és kis erkélyen is megnyugtató oázist tudunk kialakítani a páratlanul gazdag japán kultúrából ellesett fogásokkal, melynek alapvető elemei a bonsai-ok, bambuszok, szép kavicsok, valamint a víz.

A Budapest Arénában számtalan bútor, medence, árnyékoló, kerti sütögető, valamint kerti gépek és eszközök várják a látogatókat, kiegészülve egész napos kerttervezési és berendezési tanácsadással. A legújabb trendekkel, inspirációkkal bárki megismerkedhet most élőben is, ráadásul a belépők ára teljes értékében levásárolható az Oázis kertészetekben.

www.gardenexpo.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop