Újjáéledt családi fészek

Körbenapozott, jó atmoszférájú, 90 négyzetméteres otthonukhoz ragaszkodtak a fiatal szülők, ám szerették volna megváltozott igényeikhez újraosztani a helyiségeket. Sziráki Biankának a korábbi nagy szobán osztozó gyerekeknek kellett külön szobát tervezni, no és ha már felfordulás, legyen egy kis frissítés is a lakáson!

ujjaeledtcsaladifeszek 720

A iatal pár igényei magától értetődőek voltak, amikor megkerestek az átalakítással, hiszen miért is kellene új otthont keresni, ha amúgy az jó helyen van, megfelelő a mérete, napos és még szerethető is. A nem megfelelő beosztás könnyen átformálható, jelen esetben a korábban egy nagyobb szobán osztozó gyermekeknek kellett külön szobákat kialakítani, s ha már a helyiségeket újra kellett osztani, belefért egy kis frissítés is az egész lakáson. A korábban falakkal határolt előszobát és konyhát az étkező felé kinyitottuk, megnövelve a térérzetet, és ezzel a lépéssel máris lehetőség adódott a sokkal praktikusabb konyhai elrendezésre: meg lehetett növelni egy reggelizőrésszel a konyhapult felületét, az előszobában egy kis hozzáépítéssel, tolóajtóval kényelmes gardróbot alakítottunk ki, és újragondoltuk a korábbi előszobaszekrényt is. Az átalakítással a tárolás mellett kétszemélyes pad segíti a reggeli rohanós készülődést. A konyha is megszépült, gyönyörű matt akril frontokat kapott, kellemes kőhatású munkalappal, a konyhagépek részben maradtak, hiszen működőképesek, ám később akár beépíthetőkre is válthatók. A fiúszoba a régi szülői háló helyére került, a gyerekek korábbi nagyszobájából alakítottuk ki a lányszobát és a szülői hálófülkét. Utóbbinál nem volt szükség, hogy ablakos helyiség legyen, hisz kizárólag alvás céljára szolgál, ám a fény és friss levegő bejuttatásáról gondoskodtunk. A falbontások és új falak bekerülése miatt az összes belső nyílászárót kicseréltük, a nappali praktikus tolóajtót kapott.

A nappaliban játszottunk egy kicsit a fényekkel is, rejtett hangulatfényt alkalmaztunk körben a mennyezeten. A tervezés kezdetén a fürdőszobát és a vécét kihagytuk a felújítási koncepcióból, végül mégis megújultak, hogy belesimuljanak az újjáéledt lakás hangulatába. A helyiségek újraosztása mellett kicseréltük a radiátorokat, a korábban falon kívül futó fűtéscsövek falon belülre kerültek, és az elektromos hálózat is megújult. A padlón a vizes helyiségek kivételével mindenütt vízálló laminált padlót alkalmaztunk. Alapvetően mindenhol világos színekkel dolgoztunk, a türkiz árnyalatait használva kiegészítésképpen. A gyerekek maguk választhattak tapétát, amihez a bútorokat és egyéb kiegészítőket hangoltuk. Törekedtünk a letisztult, világos és barátságos stílusra, haszontalan részletekkel sehol nem zsúfolva a teret, és hogy minden felület gyerekbarát, könnyen tisztítható, időtálló legyen.

  

Munkám során mindig az egyensúly megteremtésére törekszem. Ez megnyilvánulhat hajszálpontosan összeillő elemek szabályosságában, vagy éppen tökéletes eklektikában, hiszen a harmonikus élettér mindenkinek mást jelent.

ujjaeledtcsaladifeszek portre

Sziráki Bianka
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop