Újítsunk valamit!

Úgy érezzük, hogy túlteng bennünk a tettvágy és a kreativitás, miközben otthonunk megoldásait évek óta nézzük, és egyre inkább unjuk? Vegyük hát elő a rendelkezésre álló dekorálásra, barkácsolásra alkalmas tárgyainkat, szerszámainkat, vagy szerezzünk be pár kis költségű hozzávalót, és alakítsuk át életterünket úgy, hogy az jobban tükrözze személyiségünket, otthonosabb légkört vonjon körénk, akár egy puha meleg takaró.

JUB

BAUWERK

Mélységet adni

A legnagyobb munkával járó módja egy lakás átváltoztatásának, ha a függőleges és vízszintes síkokat átszínezzük, ám a végeredmény olyan meghatározó lesz, amit csupán a bútorok és dekorációk cseréjével nehézkesen érhetnénk el. Kialakíthatunk hagyományos alul sötétebb, fölfelé világosodó új tereket, vagy ennek akár éppen az ellentettjét is, de érdemes tudni, hogy a drámai hatáshoz a sötétebb, törtebb és mélyebb színek szükségesek, akár burkolunk, akár festünk.

HEPHAISTOS

Képek tapétával

Fa, gipsz vagy polisztirol lécekkel képkereteket imitálhatunk falainkon, majd a kereteken kívüli és belüli részeket különböző tapétával tölthetjük ki. A másik érdekes módozata ennek a megoldásnak, hogy dupla lécezés közé szélesebb képkeretet imitálunk, és így egyszerre három különböző színt és mintát is alkalmazhatunk egyazon síkon.

POLI-FARBE

Síkonként egy színnel

Különleges hatást érhetünk el vele, ha minden egyes különböző síkot képező felületünket különböző színűre festjük. Természetesen lehet az alapszín a fehér, de ha ezúttal valami sokkal frappánsabbra vágyunk, akkor lehetünk bátrak, és használhatunk több szolid és összeillő izgalmas színt a falakon, padlókon, lábazaton, ajtókon, lakástextileken.

DULUX

Térhatás díszlécekkel

Bár a díszlécekről már esett szó, de annyira jelentős változás érhető el velük, hogy nem lehet elégszer ismételni. Mert például egészen más végeredményt ad több vagy kevesebb, vékonyabb vagy vastagabb, kisebb szakaszon vagy teljes felületen történő lécezés. A jól megkomponált, ügyesen alkalmazott sima és mintás léctípusok, illetve a jól megválasztott színek ezernyi különböző hatást eredményeznek.

JUB

A DIY varázsa

A DIY, azaz csináld magad mozgalom immár legalább 10 éve jelen van Magyarországon is, és nemhogy csökkenne a varázsa, sokkal inkább egyre népszerűbb. Köszönhető ez a dráguló építőipari alapanyagoknak, a legtöbbször vállalhatatlan költséggel járó teljes és szakszerű felújításoknak, és persze annak is, hogy az emberek ezernyi ötletet látnak szembejönni a neten, amelyekből egyet-egyet megvalósítva könnyűszerrel kirángathatják magukat a depresszióból, leköthetik fölös energiáikat és kreativitásukat is, egyszerre.

ME-AND-MRJONES.COM

Játék a padlóval

Amennyiben a padlót érezzük otthonunk leginkább gyenge pontjának, többféle újítást is alkalmazhatunk. Letehetünk valami olyan burkolatot, amit inkább falra szoktunk – például apró léptékű csempét, fapadlónkat lefesthetjük egyszínűre, akár fehérre, akár valami vadító színre –, de stencilekkel csempévé is varázsolhatjuk, ami olyan ütős végeredményt hoz, hogy a kutya se látott még olyat!

AITA

Uniformisban

Van, hogy az dobja fel egy lakás lakóját, hogy minden felület és tárgy kontrasztban áll, és a tárgyak és felületek szépen kiemelik egymást, de létezik ennek az ellenkezője is, mint mikor ugyanabban az enteriőrben például az ajtót és a falat vagy az ajtót és a lakástextileket egyazon minta és színvilág alkotja, összemosva ezzel az egyes összetevőket.

HEPHAISTOS

TOP 5 TREND

 • A lakásátváltoztatás egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja, ha falainkra saját kézzel rajzolt, húzott, fújt mintákat teszünk, illetve ha egyazon színnel, de különböző textúrákat hordunk fel a felületre.
 • Egy másik nagyon költségkímélő módja az átváltoztatásnak, ha bútorainkat festjük át, és teszünk rá új fogantyúkat, egyéb dekorokat, de festhetünk, rajzolhatunk, írhatunk is az átszínezett felületekre.
 • Pár új, saját kézzel festett kép a falakon?
  Miért is ne! Nem kell képzőművésznek lenni ehhez, elég ha absztrakt formákat és harmonizáló színeket tudunk varázsolni egy vászonra.
 • Egy másik nagyon egyszerű módja az újításnak a lakástextilek cseréje: néhány új díszpárna, egy-két új szőnyeg vagy függöny csodákra képes.
 • Egy kevésbé spórolós, de annál érdekesebb megoldás, ha egyes felületeinket betonig visszacsiszolunk, vagy tégláig visszakaparunk, és ezután impregnáljuk vagy lefestjük.

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop