Üdítően egyszerű

Az amerikai belsőépítész, Debbie Talianko a minden túlzástól mentes sikkes enteriőrök és a hétköznapias elegancia híve. A szülővárosa fölé tornyosuló hegyek és az óceánpart nemcsak gyermekkori emlékek, de inspirációinak is kimeríthetetlen forrása.

uditoenegyszeru 720

A San Diego-i tengerparton nőttem fel, kedvenc elemem az óceán. Van valami különleges annak sós levegőjében, amelyből erő, egészség és nyugalom sugárzik.” – meséli mosolyogva Debbie, aki rendszeresen úszik napfényes villája medencéjében, miközben a munkájáról is gyakran gondolkozik. „Szeretem, ha megbízóim azzal keresnek meg, hogy nincs semmi ötletük, nem tudják, mit szeretnének, és teljesen rám bízzák magukat otthonuk megvalósításánál. Ez egy olyan feladat, amelyet nem lehet félvállról venni, hisz a bizalommal hatalmas felelősség is együttjár.” – mondja. Mielőtt nekiáll egy újabb otthon megtervezésének, listákat készít, és ettől megnyugszik. Könyvtárában rengeteg kivágást őriz különböző lakberendezési magazinokból, kiindulópontokként könnyebben megindul a párbeszéd megbízóival, és segítségükkel feltérképezi, milyen színvilág, stílus áll közel hozzájuk, nem utolsósorban pedig maga is gyakran inspirálódik belőlük. „A letisztult, nyugodt, kényelmes enteriőrök híve vagyok. Szeretem a túlzásoktól mentes klasszikus stílusú dizájnt és a reneszánsz építészeti elemeket.” – vallja. Ez utóbbira példa étkezője falának falfreskószerű tapétája is, amely egy középkori európai hajókikötőt ábrázol. Sierra Madre-i hátsó teraszos házában ráismerhetünk kézjegyére.

A tengerparti stílusú ház színei a víz kékjét és az óceán zöldjeit hozzák vissza. A finom fehérek és a krémszín, mint bársonyos háttérfoltok, nyugalmat árasztanak. „Szeretek a színekkel óvatosan bánni, ugyanakkor fontos, hogy legyenek kontrasztok is.” – mondja Debbie. A lakberendező számos utazása során bejárta Mexikót, Közép-Amerikát és Európát, rengeteg inspirációt szerzett, diplomáját a nagy presztízsű lakberendezési iskolában, a Rhodec International Londonban szerezte. Legyen szó részleges, egy nappali vagy egy konyha felújításáról, vagy egy mindenre kiterjedő belsőépítészeti munkáról, esztétikájának esszenciája a könnyedséget, nyugalmat és rendet sugárzó enteriőr, a letisztult formák, a mívesebb anyagok és a klasszikusan modern berendezés. 2012-ben Debbie-t beválasztották az Egyesült Államok legtehetségesebb belsőépítészei közé.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop