Stíluskavalkád a napfényben

Harmincas évekbeli faház vintage és modern bútorokkal, a világ négy égtájáról származó etno és nomád stílusú dekorációkkal, vibráló színekkel. Jill és David napfényes kaliforniai bungalója mára megújult, ahol az egyszerűség több mint stílus, filozófia.

stiluskavalkadanapfenyben 720

A Kalifornia-szerte népszerű lakberendező, Jill McCoy hosszú kirakatrendezői karrierje alatt neves vállalatoknál – Gap Kids, Banana Republic – dolgozott, de saját bevallása szerint akkoriban sem csinált mást, mint ma: berendezett. „Valójában – mondja – már akkor is dekoráltam, igaz, otthonok helyett az üzleteinket!” Az életében bekövetkezett változásoknak köszönhetően hat évvel ezelőtt egy kis csapattal megalapította belsőépítészeti cégét, a Visual Jill Interior Decorating-et, hogy megbirkózzanak a megbízásokkal. Saját stílusát a „kényelmes kaliforniai és modern” jegyében aposztrofálja, ismertetőjegye a markáns és egyedi színek használata a domináló szürkék és fehérek mellett. Különösen szereti a hangsúlyos falakat, szerinte mi sem egyszerűbb annál, mint egyetlen falat lefesteni egy markáns színre.” Két nagy kedvencem a savanyúuborka-zöld és halványkék, amelyek bármely stílusú otthonban nagyon ütősek lehetnek, és kiválóan megállják a helyüket, bárhol is használjuk őket” – osztja meg velünk tapasztalatát. Otthonában is megfigyelhetjük e színek játékát. „A festett falrészeket azután hangsúlyossá kell tenni egy-egy művészeti alkotással, hatásos, galériaszerű elhelyezéssel.” Jill csakúgy, mint megbízói lakásában, saját otthonában is előszeretettel dekorál fiatal helyi tehetségek vagy más, jegyzett alkotók munkáival. A világon mindenütt, így az Egyesült Államokban is nagy divat az ötvenes évek stílusa, hatása alól Jill sem mentesült. Példa erre az étkező almazöld székei, amelyek közvetítik a kor lendületét, képzeletvilágát, játékosságát. A nappali kanapéján megannyi színes párna pihenésre csábít, egyesek párnakirálynőnek is nevezik Jillt, olyan nagy jelentőséget tulajdonít használatuknak. „A díszpárnák hatalmas változásokat eredményezhetnek egy enteriőrben. Csak cserélj ki egyetlen párnát a legújabb divatszínre, mintára, anyagra (próbáld meg egyszer a műszőrt is!), és máris feldobod vele a helyiséget, energiát, vitalitást viszel bele. Ráadásul nem is kerül sokba!” – tanácsolja. A sok szín használatáról ismert lakberendező szerint könnyűszerrel dinamizálhatjuk otthonunkat kisebb dolgokkal is: a művészeti alkotásokon túl vázák, könyvek, bögrék, fényképek és távoli országok egzotikus textiljei, faszobrai. Jill megszállott látogatója a bolhapiacoknak, vintage boltoknak, kedvencei az ötvenes évek bútorai, amelyeket egytől egyig meg is találunk bungalójában.

  

„Kényelmes és modern” – aposztrofálhatók enteriőrjei, melyeket a merész színekkel és művészeti alkotásokkal hangsúlyossá tett falfelületek, festett kerámiák, nomád motívumú textilek, a retro és a dizájn bútorok stílusos kombinálása jellemez.

Untitled 2

Jill McCoy lakberendező


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop