Töretlenül népszerű a laminált padló

Évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a szürke és a fehér laminált padlók. Egyre többen fedezik fel ezeket a viszonylag egyszerű, de sok lehetőséget rejtő semleges színek, és már nemcsak a falakon, kiegészítőkön, de akár a padlón is bátrabban hozzá merünk nyúlni egy-egy kevésbé hétköznapi színhez.

Ha ma ellátogatunk egy szaküzletbe, akkor a dekorokat böngészve szinte kizárt, hogy ne találkoznánk a szürke és a fehér különböző árnyalataival, legyen az laminált padló, parafa padló, vagy akár tömörfa parketta.

Az IPS király zuglói üzletében kiállított talán ezret is elérő padlódekor között tucatnyi szürke-fehér mintázatú burkolatot találhatunk az egészen világos fehértől a közel fekete árnyalatig. A fehér dekor ugyan még ritkább számban található, és igazán hófehér padlóra vágyók nehezebben találják meg a számításaikat, de szürkét már minden gyártó elmaradhatatlanul tart a palettán.

Néhány dekor az IPS király üzletéből:
(IPS Király: XIV. ker, Nagy Lajos király útja 112.)

Miért jó, és miért rossz választás a szürke/fehér dekor?

Mindkét változatnak vannak előnyei és hátrányai, és az alkalmazásukat befolyásoló szempontok is változhatnak. Íme néhány általános előny és hátrány mindkét padlótípussal kapcsolatban:

Szürke laminált padló előnyei:

 • divatos és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségnek;
 • jól kombinálható más színű bútorokkal és dekorációval;
 • kevesebben érzik úgy, hogy a szürke padló koszos, kopott;
 • általában jól bírja a kopást és a karcolást.

Szürke laminált padló hátrányai:

 • egyes emberek szerint a szürke szín hideg vagy steril hatást kelt;
 • intenzitásától függően a szürke padló kevésbé élénkíti a helyiséget.

Fehér laminált padló előnyei:

 • a fehér szín tágítja és világosítja a teret;
 • modern és letisztult megjelenést kölcsönöz a helyiségnek;
 • könnyen kombinálható más színű bútorokkal és dekorációval;
 • optikailag növelheti a helyiség méretét.

Fehér laminált padló hátrányai:

 • a fehér szín érzékenyebb a piszokra és a kopásra, jobban látszanak rajta a karcok;
 • egyesek szerint a fehér padló steril hatást kelt, és a karbantartása is nagyobb odafigyelést igényel.

A szürke laminált padló általánosságban a modern vagy ipari stílusú lakberendezéshez ajánlott. Az ilyen színű padló jól mutat olyan helyiségekben, amelyekben a monokróm, a szürke, a fekete és a fehér árnyalatai dominálnak. Szép kontrasztot képez más élénkebb színekkel vagy textúrákkal.
A fehér laminált padló tökéletesen illeszkedik a skandináv, minimalista vagy mediterrán stílusú lakberendezéshez. A fehér padló a világos és letisztult megjelenés mellett tökéletes alapot nyújt más színű bútorok és kiegészítők kiemelésére, emellett segít a helyiség tágasabb és légiesebb hatásának elérésében.

Természetesen ezek csak általános iránymutatások, és a végleges döntés mindig attól függ, hogy milyen stílusú lakberendezést szeretnénk megvalósítani, jól átgondolva azonban igazán jó választás. A kifogástalan használat érdekében ne feledkezzünk meg a megfelelő kiegészítőkről sem, mint a különböző laminált padló alátétek, mert nincs bosszantóbb, mint egy szép, de recsegő padló.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop