Csordultig harmóniával

A spanyolországi Getxóban egyetlen kilométerre a tengertől található ez a nem kevés romantikával átitatott felújított, kétszobás otthon. A hangulatos lakónegyedben a klasszikus angol stílusú házak, kertek és kúriák időtlen nyugalmat árasztanak, olyan az egész, mintha csak egy oázisban lennénk.

Az észak-spanyolországi lakás igazán mesés helyen fekszik: a távolban elnyúló kéklő tenger, sziklás tengerpart, vadregényes táj, egy szép kikötő, strandok és történelmi épületek… kétség nem fér hozzá, Getxo városa vonzó lakóhely bárki számára. Xavér és Alaia, az ingatlantulajdonos házaspár jól ismerik a hely előnyeit, mindketten idevalósiak. Ez volt az a környék, ahol élni akartak, és amikor rátaláltak erre az elavult, de bájos, nagy belmagasságú lakásra, nem sokat haboztak, az ablak előtti cseresznyefák pedig olyan további csábító elemek voltak, amelyek miatt azonnal beleszerettek.

Első közös baszkföldi lakásuk felújításakor a házaspár semmit sem bízott a véletlenre: Natalia Zubizarreta-t, egy elismert helyi belsőépítészt bízták meg a munkálatokkal, aki a tulajdonosokkal együtt, közösen dolgozta ki a terveket. Projektjei rendszeresen szerepelnek nagy spanyol lakberendezési magazinokban, mint az El Mueble vagy a Casa Viva, a házaspár is ezen keresztül figyelt fel rá. Natalia az egyszerű, melegséget árasztó terek specialistájának számít hazájában.

„Az ember otthona ideális esetben egy olyan hely, ami nyugalmat áraszt, ahol a teraszra kiülve hallgathatjuk a madarak csiripelését, és lazíthatunk egy mozgalmas élet mellett!” – mondja a tervező. Placebo vagy sem, egy másik dolog, amit ebben az otthonban alkalmazott, az a Feng Shui. Jó ismerője a Feng Shui-nak is, ami szerinte sokat javít a lakásban élők életminőségén.

Ennél a getxói lakásfelújításnál adott volt egy szép, régi épület és a környező zöldre nyíló kilátás. Célja az egyensúly fenntartása volt a modern és a ház eredeti, klasszikus stílusú elemei között. Míg a mennyezeti freskókat nagy szakértelemmel restaurálták, addig a konyhának teljesen modern megjelenést adott. A remek ácsmunkák szintén kiemelkedő szépségűek. „Lecsupaszítottuk az ajtókat, hogy eredeti faanyagot kapjunk, a szurokfenyőpadló faanyagát konzerváltunk, és megtartottuk a ház redőnyeit is.” – meséli Natalia. A trendeket követve legömbölyített formájú kisasztalok, puffok foglalnak helyet a nappali terekben, míg a földszínű textíliák tovább lágyítják az összhatást, hangulatossá téve nappalit és hálószobákat egyaránt.

A fiatal spanyol belsőépítész, Natalia Zubizarreta a személyiségre fókuszáló tereiről ismert. tíz éve alapított stúdiója a lakberendezés valamennyi fázisában segíti klienseit az ingatlan kiválasztásától a téralakításon át a legapróbb kiegészítők megvásárlásáig. Alapvetően légies, nőies, élhető terei közkedveltek Spanyolország szerte. natalia-zubizarreta
Natalia Zubizarreta
www.nataliazubizarreta.com

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop