Egészséges szigetelés: URSA LIGNIN

Minden szakmának megvan a maga szaknyelve. Évtizedek óta bombáznak bennünket a reklámok mindenféle kifejezésekkel, amiket eleinte kimondani sem tudtunk, azután megvettük, kipróbáltuk a terméket, szótárunkba pedig beemeltük ezeket a furcsa szavakat. Ma pedig már elképzelhetetlen az életünk nélkülük. Mindenki megnyugtatására gyorsan leszögezzük: a lignin is teljesen kézzelfogható valóság, mi több: minőség!

egeszseges-szigeteles-ursa-lignin

Mi az a lignin?

A lignin természetes polimer, a növényekben található anyag, többek között arra szolgál, hogy összetartsa a növényekben a szálakat, szilárdságot és stabilitást adva nekik. A lignin a természet egyik igazi csodája: víztaszító, ellenáll az UV sugárzásnak, de a baktériumoknak és gombáknak is. Ismerhetjük a papíripar melléktermékeként, és lignin alapú gyanta is készíthető belőle. Olyan megújuló nyersanyag, amelyből nagy mennyiség nyerhető ökológiai lábnyomunk növelése nélkül. Az üveggyapot kicsit hasonlít a vattacukorhoz, még a gyártástechnológiájában is: az üveghulladékot megolvasztják, és egy speciális centrifuga segítségével finom üvegszálakat húznak belőle, majd összeragasztják. Célkitűzés a fenntarthatóság érdekében, hogy ez a kötőanyag a lehető legtermészetesebb anyagból készüljön, és ennek érdekében folyamatos termékfejlesztésre van szükség.

Egészséges alternatíva

Nem újdonság, hogy az URSA vállalat által gyártott szálas ásványgyapotok kiváló szigetelő képességgel rendelkeznek, tartósak és környezetbarátok. Mi emeli ki most az új URSA Lignin szigetelőanyagokat még inkább a többi hasonló termék közül? Az egészség kulcsfontosságú tényező rohanó 21. századunkban, ezért válik az URSA Lignin technológia napjaink mérföldkövévé, új dimenziót nyitva a minőségi fenntartható szigetelések választékában.

Az URSA Lignin technológia lehetővé teszi, hogy az URSA ásványgyapot termékek korábbi kötőanyagát természetes lignin alapú kötőanyaggal helyettesítsük, és ezzel tovább növeljük környezetbarát, egészségbarát mivoltukat. A Lignin technológiával készült, a fák illatát hordozó szálasanyagok ráadásul puha tapintásúak, mint a vatta, mégis ugyanolyan időtállók és ellenállnak a rájuk ható fizikai és kémiai hatásoknak, mint az erős törzsű hatalmas faóriások az időjárás viszontagságainak. A természetes, halványbarna színű gyapotoknak nincs kiporzásuk sem, beépítésük maximálisan felhasználóbarát, ezért okkal válnak nemcsak a háztulajdonosok, de a kivitelezők kedvencévé is. Az első URSA Lignin technológiával készült szigetelőanyagok az URSA SF 34 Lignin és az URSA SF 32 Lignin ásványgyapotok.

Kétségtelenül a természet az egyetlen olyan örökség, amit a következő nemzedéknek hátrahagyunk, az URSA Lignin technológiával, természetes és újrahasznosított anyagokból készült termékek mindegyike egészséges és fenntartható választás.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop