Tökéletesre csiszolva, földszínekkel

Az arkansasi belsőépítész, Tobi Fairley a legapróbb részletekig megtervezett elegáns, tágas és napfényes otthont varázsolt egy kétgyermekes családnak tengerpart ihlette színpalettával.

tokeletesrecsiszolva 720

Az arkansasi kétgyermekes kutyatulajdonos család az átalakítások előtt évekig élt egy lelakott, koncepció nélküli lakásban, amikor végre lehetőségük nyílt valóra váltani a megnyugtató és rendezett otthonról szóló álmukat. Ebben Tobi Fairley, a népszerű amerikai lakberendező, nem mellesleg többgyermekes anya segítette őket. Környezetbarát dizájn elgondolásaival és színpompás enteriőrjeivel a házaspár könnyen azonosulni tudott. Amikor Fairley először tett látogatást megrendelőinél, azonnal egyetértettek abban, hogy a korábbi, 80-as, 90- es évek stílusában berendezett fürdőszoba és konyha a maga szűkösségével, sötétbarna bútoraival nagyon idejét múlttá vált, szinte nyomasztóan hatott az ott élőkre. A tervező legfőbb célja tehát a kivilágosítás, a térnövelés, valamint a tárolóhelyek maximálisra bővítése lett, hogy ezekkel is emelje az elfoglalt házaspár komfortérzetét. A hiányzó plusz helyet a házhoz csatolt régi veranda feláldozásával találták meg, amit hozzáépítettek a konyhához, és a fürdőszoba kibővítéséhez is ez szolgált alapul. Az új, megnövelt méretű ajtó- és ablaknyílásokon át több természetes napfény áramlik be a házba.

A legnagyobb átalakuláson a konyha ment át. „Az volt a célom, hogy átrajzoljam a régi, kilencvenes évek stílusú konyháját, hogy minden tárgynak bőven jusson hely a konyhaszekrényekben.” – mondja Fairley. A klasszikus, U alakú amerikai konyhában masszív egyedi konyhabútort találunk, farmházakra jellemző rusztikus mosogatóval, kék szekrényajtókkal, kvarc kő munkalappal, fehér metrócsempés hátfallal. Bőséges rakodóhelyekre és könnyen tisztítható felületekre volt szükség két gyerek mellett, hogy a gyakran betoppanó vendégek elől a a rend érdekében a helyükre lehessen seperni a kallódó postát, iskolaszereket, helyet találva az összes szemet zavaró tárgynak.

„A bútorok és textilek színei elsősorban a megrendelők színválasztása volt, hiszen a tervezés során újból és újból tengerpartias hangulatú képeket adtak a kezembe, természetes földszínekkel.” – meséli Fairley. A bátor színhasználatáról ismert tervező ebben az otthonban tehát inkább a letisztult, pasztelles, lágy színekkel dolgozott, az egész lakásban egységes színpalettát használva, hogy tökéletesen személyre szabottá tegye a teret, az itt élők örömére.

  

Az arkansasi belsőépítész, Tobi Fairley 15 éve sikeresen vezeti saját nevével működő cégét. Stílusára a vidám, friss, egyszerű dizájn és személyre szabott tervezés jellemző. Gyönyörű és funkcionális enteriőrjei színekben gazdagok, nagy mintájú textíliákat és klasszikus dizájn elemeket ötvözve.

tokeletesrecsiszolva portre

Tobi Fairley

www.tobifairley.com

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop