A kávébarna bűvöletében

Visszaköszön az ég kékje
Modern és antik egysége
Élvezd Tamásit!

A fiatal, külföldön keményen dolgozó pár úgy döntött, itthon is kamatoztatja megkeresett vagyonát, és ingatlanba fekteti pénzét. Az eredmény önmagért beszél, egy kozmopolita, letisztult, mégis meghitt lakás került ki kezük alól.

akavebarnabuv 720

Mivel a tulajdonosok nem itthon élnek, maga a lakásvásárlás is kihívást jelentett számukra. Befektetési céllal kerestek, ezért fontos szempont volt a lakás központi elhelyezkedése. Egy belvárosi ingatlanra esett a választás, amelyet saját ízlésük szerint alakíthattak át. Ehhez lokálisan a szülők adták a háttértámogatást, ők jártak lakásról lakásra, míg rá nem leltek a megfelelő jelöltre. A jobb kihasználhatóság miatt az eredeti lakást feldarabolva két kisebb lakást alakítottak ki, ez a nagyobbik a kettő közül. A legfőbb inspirációt a pár utazási élményei, illetve az egyik közösségi oldal ötletei adták.

A bejárat egy tükörrel borított ajtó, amely a ráhangolódást segítő fa csövön keresztül vezet rá az egy térben elhelyezkedő nappali- étkező-konyha és hálórész egységére. E bejárati motívum két dolgot rejt magában, amelyet elsőre nem vesz észre a szemlélő: az egyik a vendégvécé, a másik pedig a mennyezet fölötti raktár. A fő térben a felújított ablakok – melyre hangszigetelési okok miatt volt szükség – függönyök helyett csak rolókat kaptak köntösül, segítve a fény zavartalan áramlását. A mennyezet fa gerendázata volt az egyik olyan tényező, ami a tervezés fő irányát adta, a másik pedig a hálót leválasztó fa burkolatú fal, amely a másik oldalról multimédiás egységet is magában rejt. Az eredeti parkettát megtartva, a fa burkolat lett az egyik leghangsúlyosabb motívum a térben, ezt kiegészíti a fehérre festett téglafal, illetve a silk grey színű, nagy ablakokkal tagolt utcai homlokzat.

Mivel a fiatalok már eléggé tobzódtak a színekben, a konyha falát is a domináns kávébarnára festették. A bútor egyedi asztalos munka eredménye. A kissé indusztriális dizájn ezt a részt sem kerülte el, sőt, mi több, a szürke konyhabútor frontja egyenesen tökéletes választás, a kisebb szennyeződések nem igazán látszódnak rajta. Ha valakinek ismerősnek tűnhet a kicsiny lakás konyhája, az csak azért lehet, mert egy hazai, otthoni sörfőzésre szakosodott fiatal csapat használta reklámkampánya forgatási színhelyéül.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop