Tippek otthoni iroda kialakításához

Az otthoni munkavégzés egyre elterjedtebb, és bár van, aki könnyen ráveszi magát a munkára az otthon falai között is, sokaknak nehéz a munkára fókuszálni. Mi a megoldás? A fókuszált munka alapja egy olyan otthoni iroda kialakítása, ami segít kizárni a külvilágot. Nem mindegy ugyanis, hogyan rendezzük be az irodát, milyen eszközökkel vesszük körbe magunkat.

Elsőre nem is gondolná az ember, mennyi mindenre kell figyelni a tökéletes összhanghoz. Amikor valaki otthonról dolgozik, magára van utalva, és kizárólag ő maga szabja meg a körülményeket, hiszen nincsenek céges előírások. Több tényezőt is célszerű szem előtt tartani a produktív teljesítményt biztosító otthoni iroda kialakítása során.

1. Hova kerüljön a munkaállomás?
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy külön dolgozószoba áll rendelkezésre, ahova el tud vonulni, ha zavartalanul szeretne dolgozni. De ilyen esetben is fontos, hogy ne csak ad hoc helyen fogjunk neki a munkának, hanem legyen egy külön erre szentelt hely, egy munkaállomás. Válasszunk egy olyan sarkot, ahol a leginkább kiszűrhető minden zavaró hang, külvilág. Ha könnyen elterelődik a figyelmünk, akkor egy képek nélküli, üres falra néző hely lehet a leghatékonyabb.

2. Fontosabb, mint gondolnánk: megfelelő megvilágítás
Nagyon fontos szempont, hogy milyen a munkaállomás megvilágítása. Sötétben nem lehet dolgozni, de ez csak egy dolog. A fények minősége ugyanis tudat alatt is meghatározza a teljesítményt. Nem véletlen, hogy az irodákban alapvetően hideg fehér fényt alkalmaznak, ez segíti a legjobban a koncentrált munkavégzést, de az sem rossz megoldás, ha egy ablak mellé rendezkedünk be, hogy természetes fényben dolgozhassunk.

3. Ezek nélkül nem is home office a home office!
Nem is kérdés, hogy egy jó asztal és szék alapvető eleme egy otthoni irodának. Az viszont már igen, hogy milyen típust érdemes használni az otthoni munkavégzéshez. Az ülőmunka nagyon káros tud lenni, főleg akkor, ha nem megfelelő székben töltünk el hosszú órákat. A helyes testtartáshoz elengedhetetlen egy ergonomikus szék és egy jól beállított asztal. A kettő együtt kell ahhoz, hogy ideális testhelyzetben dolgozzunk. Egy állítható magasságú asztal jó választás otthoni munkavégzéshez.

Tipp: Törekedjünk rá, hogy az asztalon minél kevesebb kacat, haszontalan tárgy vagy rendezetlen irat legyen. Utóbbihoz inkább szerezzünk be egy irattartót, vagy rakjuk el a papírokat egy fiókba, ami kéznyújtásnyira van, ha mégis szükség lenne rá.

4. Kütyük, a hatékonyság szolgálatában
Hiába a jól berendezett iroda, ha nincsenek eszközeink a hatékony munkavégzéshez. Az olyan alapvető dolgok mellett, mint a laptop, számítógép vagy okostelefon, más kiegészítőkre is szükség lehet. Az otthoni munkavégzés folyományaként az online meetingek megsokasodtak, így egy jó mikrofonnak vagy fülhallgatónak biztosan hasznát vesszük. Ne feledkezzünk meg az eszközök töltéséről sem! Míg egy irodában általában számos konnektor áll rendelkezésre, addig ez otthon nem biztos, hogy adott. Ha nem szeretnénk hosszabbítók tengerében dolgozni, szerezzünk be olyan asztali töltőállomást, amivel akár telefont, tabletet, okosórát vagy USB-n keresztül bármilyen eszközt egyszerre tölthetünk.

Megbízható kiegészítők okostelefonokhoz és tabletekhez
Az etuo.hu Magyarország egyik vezető internetes szakáruháza az okostelefonokhoz és táblagépekhez kapható kiegészítők területén. Garanciával ellátott, ellenőrzött termékeket kínálnak, és mindezt jó ár-értékkel, és az Árukereső.hu „megbízható bolt” minősítésével is rendelkeznek. Online ügyfélszolgálatuk kérdés esetén azonnal az ügyfelek rendelkezésére áll, vásárlás előtt, kérdés esetén pedig akár utána is.

Képek forrása: Pixabay


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop