Home office Zuglóban

A 70 négyzetméteres lakásban szellős, levegős helyiségeket, szép felületeket, sok tároló helyet akart kialakítani vendéglátónk, aki egyben a lakberendező is volt.

Vendéglátóink fia élsportoló, s mivel az MTK-ban folytatja pályafutását, jó ötletnek tűnt, hogy a sportpályákhoz viszonylag közel legyen új otthonuk. A belvárosból kiszabadulva Budapest kertvárosában kerestek lakást, egy nyugodt, zöldebb lakóparkban. A berendezés fő célja az otthonosság mellett az volt, hogy minden szobában legyenek szekrények, tárolók, legyen hova pakolni a család holmiját. Éva, a tulajdonos, aki egyben a lakberendező is volt, azt mondja magáról, hogy ő szinte mániákus, ha tárolókról van szó. A háromszobás lakást úgy tervezték meg, hogy home office is tudjanak a családtagok dolgozni, illetve minél több időt együtt tölthessenek, mégpedig kényelmesen.

Éva a nappalit úgy tervezte meg, hogy a tér mindenképpen szellős, levegős maradjon. A nappaliban nagyon szépek az ülőalkalmatosságok, a kissé nőies fotelek és a kanapé. A tulajdonos számára itt is lényeges, hogy mindennek meglegyen a helye, semmit ne kelljen bezsúfolni, eldugni valahova. Remek ötlet volt, hogy a nappali résszel szemben szinte üres maradt a falszakasz jelentős része, a szekrényt pedig már az étkezőrészhez, illetve a konyhabútorhoz illeszkedve helyezték el. Ez a megoldás jól jelzi a funkcióváltást, a nappali tágas érzetű maradt, ugyanakkor a tér homogén, az egyes elemek jól összeillenek, a konyhában pedig minden kézre áll. Mivel innen nyílik a kijárat a kertbe, olyan térre volt szükség, ami alkalmas arra, hogy mindent könnyen előkészítsenek.

A fürdőszobában is a hely maximális kihasználása volt az első számú cél, faltól falig beépítették a mosdószekrényeket, illetve a nagyméretű, egyedileg gyártatott világító tükör is a térérzetet növeli. A háromtagú család számára a lakás minden egyes részlete pontosan olyanra sikerült, ahogyan azt megálmodták.

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop