Izgalmas, egyedi szín-tér

Érdekes kihívás volt a 49 négyzetméteres, egyedi alaprajzú lakást újragondolni. Kádár Helen enteriőrtervezőben szinte az első pillanatban megfogalmazódott a színpaletta, amelynek nyomán egy különleges, férfias otthon bontakozott ki.

Megbízóm, egy fiatalember Pesten vásárolta meg 49 négyzetméter alapterületű lakását 15 négyzetméteres terasszal és pazar panorámával. Célunk olyan élettér kialakítása volt, amely a kisebb helyiségek ellenére sem zsúfolt, mégis minden alapvető funkciónak helyet biztosít. Izgalmas térszervezési feladat volt a korábban egy helyiségből álló előtér és nappali-konyha-étkező elválasztása. Ennek kapcsán két probléma várt megoldásra: egyrészt az előtérből nyíló hálószoba, fürdő és mellékhelyiség ajtók a bejárattal együtt szinte minden falfelületet elfoglaltak, kizárva a lehetőségét tároló elemek tervezésének, másrészt a nappali dizájnfoteljének pozíciója, ami érzetre már szinte az előtérbe került volna. Fontos tudni, és a berendezés kialakításánál figyelembe venni, hogy a bejárati ajtónak háttal nem szerencsés ülőhelyet kialakítani, mert tudat alatt támadhatónak érezzük magunkat. A kilátást és a fényt semmiképp sem szerettem volna komolyan korlátozni, ezért döntöttem a furnérozott oszlopok mellett, amelyek között nagyobb hézagot hagyva engedjük át a fényt és látványt, még érdekesebbé téve a kibontakozó összképet. Ezzel a megoldással lehetőség nyílt egy komód tervezésére, valamint a fotel is kellemes, védett helyet kapott a térelválasztó fal mögött. Az egyedi tárolóelemeket finoman a térbe simulva terveztem, a lehető legkevesebb helyet felhasználva, és a lehető legtöbb tárolóhelyet biztosítva. Sokan nem gondolják, hogy milyen nagy jelentősége van a beltéri nyílászárók kiválasztásának, pedig komolyan hozzájárulnak az összhang megteremtésének. A prémium minőségű rejtett vasalatos, tokba nyíló és síkban záródó ajtókon megjelenő vertikális mintázat kiválóan illeszkedik a térelválasztó oszlopok és a médiafal dekor paneles vertikális elrendezéséhez.

Ügyfelemet megismerve tudtam, hogy elegánsan visszafogott, de szereti a minőséget és az extrém dolgokat. Ez vezérelt akkor is, amikor a színkoncepciót állítottuk össze, az anyagpreferenciákat, valamint a berendezési tárgyakat választottuk ki. Látványos mobíliák és telített színek jellemzik az enteriőröket, a különleges szürke frontok, a csodálatos bronzos sárga és petrolkék színek, a fafurnér felületek, a látványos konyhai munkapult, a bioetanol kandalló, a beton lámpatestek és a dekorációs kiegészítők együttese igazán egyedi hatást nyújtanak tulajdonosuk nagy megelégedésére.

Minden megbízásnál arra törekszünk, hogy egységes és harmonikus környezetet teremtsünk, amely megbízóink személyiségét tükrözi. Kiemelt figyelmet fordítunk a mindennapi életben megélt funkcionalitásra is, hiszen a valódi dizájn a komfortos használat során teljesedik ki.
Kádár Helen
enteriőrtervező, lakberendező

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop