Természetesség mindenekfelett

Sidney egyik 1980-as évekbeli emeletes házának legfelső szintje mára gyökeresen átalakult. Az ausztrál Michelle Viret csapatának koncepciójában a világosság és légiesség volt az a kettős vezérelv, amely minden más szempontot felülírt, azaz természetesség mindenekfelett.

Természetes anyagok, napfényben áradó nappali

Nem csak az ausztrálok álma, hogy olyan helyen éljenek, ahol jó levegő van. A Sidneytől alig 30 kilométerre található déli külváros, Yarrawarrah ilyen hely. Itt található az a negyven éve épült penthouse lakás, amelynek legfelső szintjének felújítására a Sydneyben 19 éve irodát alapító Michelle Viret lakberendező kapott lehetőséget. Az új tulajdonosok, Oliver és Kimberly, egy friss házaspár úsztak a boldogságban, amikor szert tettek első közös otthonukra, bár akkor az még nem volt lakható állapotban. A lakás csendes helyen, a főutcák mögött, mégis központi helyen fekszik, nagy terasszal. Korábban irodának használták, és megépülése óta nem is igazán volt felújítva. A lakók az eredeti sok kicsi helyiség helyett arra vágytak, hogy egyetlen nagy, fényben úszó nyitott térben éljenek. Michelle a belső falakat szinte teljes egészében lebontotta, a régi padlót kiszedte, hogy tiszta lappal indulhasson. „Természetes anyagok, napfényben áradó szobák és a külvilághoz való csatlakozás fontossága olyan szempontok egy lakásfelújítás során, amelyet minden mai belsőépítésznek szem előtt kell tartania.” – mondja. Innovatív anyagokkal és a fehér falakkal maximálisra növelte a térérzést és a luxushatást. Így született a javaslat a magas fényű, vitrifikált fapadlóra is, hogy a terek között meglegyen az összekötés. A belsőépítész a lakókkal együtt közösen fejlesztette tovább a terveket, és végezték a kivitelezést is.

Michelle tehetsége többek között abban áll, hogy képes egy felesleges tárgyaktól mentes, rendet sugalló lakásbelsőt alkotni anélkül, hogy az hideg vagy túlságosan minimalista benyomást keltene. Amíg a nappali szőnyegének, kanapéjának halványszürkéje és a fa meghatározóak Oliver és Kimberly otthonában, addig a lakás néhány pontján pirossal és mustársárga kiegészítők energizálják a teret. Mert a színfoltok nagyon kellenek, hiszen nélkülük túl steril hatású lenne az összhatás. „Nem csalódtunk a végeredményben, hiszen Michelle fantasztikus munkát végezett.” – teszi hozzá a házaspár megelégedettséggel.

Az ausztráliai Michelle Viret Design csapata már 19 éve olyan modern élhető belső tereket alkot, amelyek egyben szépek, tartalmas élményeket idéznek elő, miközben erősen odafigyelnek a fenntarthatóságra is. Michelle Viret
Michelle Viret
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop