Lépcső, terasz, medence

A szép nyári idő beköszöntével szívesebben tartózkodunk házunk falain kívül, így nap mint nap szemünk elé kerül a lépcső, a terasz, és ha medencénk is van, annak burkolata. Az Otti Manufactura komoly választékkal rendelkezik mindhárom területre, hogy esztétikus megoldásokkal tegyük még örömtelibbé mindennapjainkat.

medence

Az építőipar talán legelhanyagoltabb területe a lépcsőburkolás, pedig milyen szép látvány is egy jól megkomponált feljáró! A terasz sem egyszerű, fizikai szempontból is érdekes- érzékeny felület, mert hat rá a ház melege, a nagy mennyiségű csapadék, a szélsőséges tél, nem is szólva a medence környékének burkolásáról, amely nagysága miatt roppant költséges, de ez a luxus helyszíne is. Íme, vegyük sorra az Otti Manufactura megoldásait!

lépcső

LÉPCSŐ

Az Otti komoly választékkal rendelkezik profilozott lépcsőlapokból, azok záróprofiljaiból és a hozzá tartozó függőleges homloklapokból. A belépők vastagsága 3-5 cm, a homloklapoké 2-3 cm, és hogy felmosáskor se piszkítsuk össze a falat, dekoratív lábazati profilokat is ajánlunk, „nemesítendő” a lépcsőt. Színben általában a mészkőárnyalatok dominálnak, de ritkán szürke is készül.
TIPP: amennyiben nem korlát övezi a lépcsőt, az alsó és felső lépcsőfok mellé építtessünk oszlopot, Otti kövekkel burkolva. A fedlapra kerülő Otti kaspók a virágokkal vagy szárazságtűrő zöldekkel szinte idillikus kastélykerthatást nyújtanak, mint afféle posztamensek.

terasz

TERASZ

A Otti Manufactura egyik kedvenc kihívása ez a hálás és egyben hálátlan felület! Mert a terasz kicsit a kerthez tartozik, de a nappali-étkező része is, télen hideg, nyáron meleg, szeretjük, ha a nap süti, de mindig árnyékolni próbáljuk. Igényes síkburkolataink mellé stílusban, felületben illő lábazati szegélyeket is ajánlunk.
TIPP: ide is javasolunk oszlopok, néha pedig egyenesen korlát építését, amelyre ráhelyezhetjük az Otti kőkaspókat, virágládákat.

MEDENCE KÖRNYÉKE

Bár a medence környékének roppant költséges a burkolása, de ne spóroljunk vele, mert egy átlagos lappal a luxus élménye vész el. A nagyobb alakú Otti kövek a legalkalmasabbak e hatás eléréséhez, mint a Pietra Bakony, a P. Tihany, P. Mecsek, illetve a kárómintás kövek, római rakással, a Grand villa hálóban. A betonozott területen 3 cm-es lapokkal, illetve az 5 cm-es Otti kövekkel „tükörben” szárazon fektetve is megvalósítható a burkolás, amelyet bálnakövek, fedlapok határolnak.
TIPP: A medence közelében praktikus, ha építünk egy kis falat, egyik felén zuhanyzóval, másik oldalán Otti falikúttal.

BOLTOTTI BEMUTATÓTEREM
8000 Székesfehérvár, Szárcsa u. 38.
Tel.: 70/866 8288
www.ottimanufactura.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop