Tárkonyos sertésszűz

Egy tál ősz, pasztellben
Család az asztal körül
Lépcsők a lakásban – korlátok, anyagok, rejtett világítás



tarkonyossertesszuz 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg sertésszűz 12 db nagyjából 3 cm vastag szeletre vágva, 12 szál tárkony, 12 vékony szelet bacon, só ízlés szerint, frissen őrölt bors, 50 dkg burgonya, 50 dkg édesburgonya, 4 db kápia paprika, 2 fej vöröshagyma, 3-4 ek olaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben a zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát négybe vágjuk, majd mindent egy tálba tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, jól összekeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ezalatt előkészítjük a húst: a szeleteket enyhén megsózzuk, baconnel úgy tekerjük körbe, hogy közé egy szál tárkonyt helyezünk. A betekert húsokat megborsozzuk, nyársra húzzuk (3 db-ot egy fapálcára), és egy forró serpenyőben mindkét oldalukat 5-5 perc alatt elősütjük magas hőfokon, ügyelve arra, hogy ne égjen meg a hús. A zöldségeket kivesszük a sütőből, a hús nyársakat melléjük helyezzük, és visszatolva további 15 percig sütjük 180 fokon. A megsült húst tálalás előtt 10 percig pihentetjük, és a megsült zöldségekkel tálaljuk.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop