Színes világ

Napjainkban igen elterjedtek a diszperziós festékek. Természetesen a felhasznált diszperziók és pigmentek fajtája, illetve koncentrációja, ennél fogva a festékek minősége márkánként nagyon különböző.

 

 

A Materiál Vegyipari Szövetkezet Akropenta pala- és lábazatfestéke megbízható minőségével kiemelkedik a belföldön beszerezhető termékek sorából. A neve utal a fő felhasználási területére, de természetesen alkalmas betonra, vakolatra és cserépre is. Felhasználható belső és külső felületekre, ellenáll az extrém időjárási körülményeknek és az UV-sugárzásnak is. Ezeket a tulajdonságokat az anyag speciális összetétele biztosítja. A festékben felhasznált szervetlen pigmentek, mint például a titán-dioxid és a különböző vasoxid pigmentek kémiailag igen stabil vegyületek, hiszen eredeti formájukban a természetben is előfordulnak.

 

Az Akropenta festék nagy mennyiségű és igen rugalmas műanyag kötőanyagot tartalmaz vizes diszperzió formájában. Ezek a polimerek nagy molekulasúllyal rendelkező makromolekulák, ezért igen jók a mechanikai tulajdonságaik. Ugyanakkor igen kényelmesen lehet dolgozni velük, az egészségre nem ártalmasak, nem tűzveszélyesek, mert sem oldószert, sem illékony szerves anyagot nem tartalmaznak. Vízzel tetszés szerinti arányban hígíthatók, és a felhasznált eszközök vízzel könnyen elmoshatók. Azonban a víz elpárolgása után a diszperzió szívós, rugalmas műanyaggá alakul, és ez a folyamat nem fordítható vissza. Így jön létre a festékfilm, amely védi a vele lefestett felületet esőtől, fagytól, napsütéstől, valamint mechanikai károsodástól, ezen felül dekoratív.
Az Akropenta festék mintegy tucatnyi színben beszerezhető, sőt a gyári színekből bárki a saját fantáziája által elképzelt árnyalatot keverheti ki. Mint a Materiál által gyártott egyéb termékeknek – az Akrimat H csemperagasztónak, a Fugaszil, Gumiám és F.BS márkanevű szilikonoknak, a Fugakril akrilát tömítőnek és a Matofoam purhabnak, – az Akropenta festéknek is előnyös tulajdonsága, hogy felhasználása könnyen elsajátítható, és egy kis kézügyességgel szebbé, tartósabbá tehetjük vele otthonunkat.

Materiál Vegyipari Szövetkezet
1239 Budapest, Ócsai út 10.
Tel.: 286 0363


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop